-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22

ES lyderiai pritaria pastangoms užtikrinti vakcinų prieinamumą Rytų partnerystės šalims

Europos Sąjungos lyderiai pritaria pastangoms užtikrinti COVID-19 vakcinų prieinamumą Rytų partnerystės šalims, sukuriant paramos mechanizmą, pranešė Prezidentūra. Šis klausimas aptartas pirmadienį parengiamojoje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje, kurioje dalyvavo Bulgarijos, Maltos, Lietuvos, Kroatijos, Nyderlandų ir Švedijos atstovai.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuotolinio susitikimo metu šalių vadovai išreiškė lūkestį, kad ES institucijos ir toliau demonstruotų konstruktyvią ir griežtą poziciją derybose dėl vakcinų tiekimo užtikrinimo su vakcinų gamintojais.

Anot Prezidentūros, pasisakyta, kad ypač svarbus yra tiekimo terminų laikymosi užtikrinimas ir informacijos apsikeitimas.

Taip pat aptartos viruso mutacijų plitimo užkardymo priemonės ES. Lyderiai pabrėžė sklandaus bendrosios rinkos funkcionavimo svarbą, užtikrinant prekių ir paslaugų judėjimą.

COVID-19 vakcinų klausimą su Liuksemburgo premjeru Xavieru Betteliu pirmadienį aptarė ir Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Kova su pandemija, vakcinos įsigijimas, vakcinavimo greitis – pagrindiniai Vyriausybės darbotvarkės prioritetai. Dabartinis iššūkis – mutacijos, būtina vakcinuoti kuo daugiau ir kuo greičiau, o ilgalaikis iššūkis – kolektyvinio imuniteto palaikymas“, – pranešime sakė Vyriausybės vadovė.

Kadangi vakcinų tiekimas vis dar nestabilus, svarbu sukurti paramos mechanizmą ES kaimynėms, taip pat Rytų partnerystės šalims“, – pridūrė ji.

ES praėjusią savaitę pažadėjo padvigubinti savo indėlį į pasaulinę vakcinacijos nuo koronaviruso programą COVAX iki 1 mlrd. eurų, taip pat žadama išskirti papildomus 100 mln. eurų kovai su virusu Afrikoje paremti.

Šiuo metu ES šalyse skiepijimas nuo COVID-19 vykdomas „BioNTech“ ir „Pfizer“ pagaminta vakcina, taip pat „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius