Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06

Konkursą į ES milijardus skirstančios NMA direktoriaus postą laimėjo politikų dar rugsėjį vadovu vadintas Erikas Bėrontas

Milijardinę ES paramą paskirstančiai Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) vadovaus dabartinis Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas trisdešimtmetis Erikas Bėrontas. Ketvirtadienį jis pripažintas konkurso į šias pareigas laimėtoju. Tiesa, tai, kad jis užims NMA vadovo kėdę, politikai ir Darbo partijos atstovo Vigilijaus Juknos vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos valdininkai žinojo dar rugsėjį.
Erikas Bėrontas
Erikas Bėrontas / Valstybės kontrolės nuotr.

15min.lt žiniomis, ketvirtadienį Žemės ūkio ministerijoje surengtame konkuse į NMA vadovo pareigas E.Bėrontas vienintelę savo konkurentę Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento direktorę Jurgitą Stakėnienę aplenkė nedidele persvara.

Kokį galutinį balą konkurse gavo vienas ir kitas kandidatai, kol kas neskelbiama.

E.Bėrontas NMA gali pradėti vadovauti jau kitą savaitę, vos tik bus gautos Specialiųjų tyrimų tarnybos išvados dėl jo tinkamumo.

Apie tai, kad būtent Vilniaus savivaldybės teisininkas bus paskelbtas NMA konkurso nugalėtoju, politikai sakė dar rugsėjį.

Be to, 15min.lt jau rašė, kad „darbiečio“ Vigilijaus Juknos vadovaujamai ministerijai pavaldžios agentūros vadovo konkurse varžosi tik du kandidatai, o konkurso sąlygose abiem jiems buvo numatyta po idealiai tinkančią sąlygą.

Nuotr. iš manoukis.lt/Jurgita Stakėnienė
Nuotr. iš manoukis.lt/Jurgita Stakėnienė

Jose buvo nurodyta, kad kandidatai privalo turėti aukštąjį universitetinį socialinių arba biomedicinos mokslų studijų srities (bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius) arba jam prilygintą išsilavinimą bei 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį, iš jų ne mažiau kaip 3 metus paramos lėšų administravimo arba teisės ir viešųjų pirkimų srityse.

NMA vadovo konkursą laimėjęs Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Erikas Bėrontas atitinka keistą sąlygą dėl 3 metų patirties viešųjų pirkimų srityje.

Tuo tarpu jam pralaimėjusi Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento direktorė Jurgita Stakėnienė 2003 m. apsigynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją tema „Mikromicetai ant augalinės kilmės maisto produktų ir jų toksiškumo įvertinimas“.

Iš pradžių dokumentus dalyvauti konkurse buvo pateikę penki kandidatai, tačiau vėliau trys iš konkurso buvo pašalinti arba dokumentus atsiėmė patys.

Per NMA Europos Sąjungos (ES) paramos gavėjams Lietuvoje kasmet yra paskirstomi milijonai litų. 2014–2020 m. per šią agentūrą Lietuvoje turėtų būti išdalinta apie 16 mlrd. litų ES paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius