Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26

ES milijardus skirstančios NMA vadovo konkursą teko atidėti

Penktadienį Žemės ūkio ministerijai nepavyko išrinkti naujo milijardinę ES paramą paskirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo. Konkursą teko atidėti dar savaitei, nes vienas iš dviejų kandidatų susirgo.
Jurgita Stakėnienė
Jurgita Stakėnienė / Nuotr. iš manoukis.lt

Žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas 15min.lt teigė, kad vienas iš kandidatų penktadienį ryte ministerijai pranešė konkurse dalyvauti negalintis dėl ligos. Netrukus ministeriją pasiekė ir gydytojo pažyma.

„Pakalbėjome su Valstybės tarnybos departamentu. Jie rekomendavo tikrai nedaryti čia didelių ekscesų ir atidėti konkursą kitai dienai“, – pasakojo jis.

Pasak viceministro, konkursas į NMA vadovo postą perkeliamas į kitą savaitę.

15min.lt jau rašė, kad darbiečio” Vigilijaus Juknos vadovaujamai ministerijai pavaldžios agentūros vadovo konkurse varžosi tik du kandidatai, o konkurso sąlygose abiem jiems numatyta po idealiai tinkančią sąlygą.

Jose nurodyta, kad kandidatai privalo turėti aukštąjį universitetinį socialinių arba biomedicinos mokslų studijų srities (bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius) arba jam prilygintą išsilavinimą bei 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį, iš jų ne mažiau kaip 3 metus paramos lėšų administravimo arba teisės ir viešųjų pirkimų srityse.

Valstybės kontrolės nuotr/Erikas Bėrontas
Valstybės kontrolės nuotr/Erikas Bėrontas

Dėl NMA vadovo posto besivaržantis Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Erikas Bėrontas atitinka keistą sąlygą dėl 3 metų patirties viešųjų pirkimų srityje.

Tuo tarpu vienintelė likusi jo konkurentė Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento direktorė Jurgita Stakėnienė 2003 m. apsigynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją tema „Mikromicetai ant augalinės kilmės maisto produktų ir jų toksiškumo įvertinimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius