Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 13

ES milijonai Kauną pasieks

Ūkio ministerijoje ketvirtadienį viešėję Kauno savivaldybės atstovai į laikinąją sostinę grįžo kupini optimizmo – sostinėje paaiškėjo, jog Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšos turėtų pasiekti strateginius Kauno objektus.
Iš viso Kauno arenos Nemuno saloje statyboms iš ES fondų tikimasi gauti apie 50 mln. Lt.
Iš viso Kauno arenos Nemuno saloje statyboms iš ES fondų tikimasi gauti apie 50 mln. Lt. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas kartu su savivaldybės specialistais, atsakingais už investicinių projektų įgyvendinimą, dalyvavo Ūkio ministerijos paraiškų ES paramai gauti teikimo darbo grupės posėdyje, kuriame buvo aptarti svarbiausi Kauno miesto investiciniai projektai.

„Susitikimas ministerijoje buvo naudingas, gavome papildomos informacijos dėl paraiškų ES paramai gauti teikimo tvarkos ir reikalavimų. Ministerija palankiai vertina mūsų Kauno arenos statybos ir „Girstučio“ sporto centro rekonstrukcijos projektus“, – oficialiai išplatintame Kauno miesto savivaldybės pranešime cituojamas V.Gudėnas.

Iš ES struktūrinių fondų Kauno pramogų ir sporto rūmų statybai per trejus metus numatoma gauti 50 mln. Lt. Šiais metais rūmų statybai planuojama išleista 25 milijonus litų  ES paramos, Vyriausybės investicijų programos ir savivaldybės skolintos lėšos sudarys apie 40 milijonų litų.

Išdėsčius rūmų statybos finansavimą iš ES lėšų per trejus metus, bus koreguojamas arenos investicinis projektas. VšĮ NPR pakoregavus investicinį projektą, jis vėl bus teikiamas LR Ūkio ministerijai.

„Girstučio“ sporto centro rekonstrukcijai planuojama iš ES struktūrinių fondų gauti 5 mln. Lt. „Vykdant ES paramos gavimo sąlygas, šio projekto įgyvendinimui reikės pritraukti ir privačių investuotojų lėšų, todėl reikės galvoti apie operavimo koncesijos  paskelbimą arba tartis su Kūno kultūros ir sporto departamentu dėl reikalingų investicijų“, – aiškino V.Gudėnas. Iš viso sporto centrui „Girstutis“ rekonstruoti numatoma išleisti 19 mln. Lt. Dalis lėšų šiam projektui bus skirta iš Vyriausybės investicijų programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius