-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 07

ES parlamentų vadovai – už taikų dialogą su Rusija

Europos Sąjunga (ES) smerkia Krymo aneksavimą, bet yra už dialogą su Rusija sprendžiant konfliktus, teigia Vilniuje posėdžiaujantys ES šalių parlamentų pirmininkai.
Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencija
Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencija / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Mes tvirtai smerkiame Krymo aneksavimą, tačiau esame pasirengę atviram dialogui, kadangi dialogas gali padėti mums pasiekti diplomatinį Ukrainos krizės sprendimą“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios Graikijos parlamento pirmininkas Evangelos Meimarakis.

Lietuvos Seimo vadovė Loreta Graužinienė, paklausta, ką ES darys, kad sustabdytų Rusijos karinę invaziją į Ukrainą, teigė, jog konferencija planuoja priimti dokumentą, kuriuo smerkiamas padėties Ukrainoje destabilizavimas.

Lietuvos Seimo vadovė Loreta Graužinienė, paklausta, ką ES darys, kad sustabdytų Rusijos karinę invaziją į Ukrainą, teigė, jog konferencija planuoja priimti dokumentą, kuriuo smerkiamas padėties Ukrainoje destabilizavimas

„Mums kaip politikams, atstovaujantiems ES nacionaliniams parlamentams, pirmininkams labai svarbu rasti tas priemones, kaip dialogu, o ne kariniais veiksmais būtų galima išspręsti konfliktą“, – teigė ji.

Lietuvos parlamento vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas pripažino, kad kol kas pasiekti dialogo nepavyksta.

„Kol kas pasiekti dialogo bent jau su Rusija nevyksta. Neabejoju, kad yra labai daug bent jau diplomatiniais kanalais bandymų tai padaryti, bet dialogo šiuo klausimu kol kas nėra. Bet ES pozicija – kad ji nori bent jau tą dialogą pasiekti. Galbūt tam reikia laiko, kantrybės, diplomatinių pastangų“, – tvirtino G.Kirkilas.

Latvijos Saeimos pirmininkė Solvita Aboltina pabrėžė, kad ES į įvykius Ukrainoje ir Rusijos veiksmus turi reaguoti vienodai. Kita vertus, ji atkreipė dėmesį, kad Rusija nesilaiko tarptautinės teisės ir savo pasirašytų įsipareigojimų, todėl poziciją dėl tokio elgesio turėtų pareikšti ir Jungtinėms Tautoms priklausančios valstybės.

Pirmadienį Lietuvos Seime vyksta ES narių parlamentų pirmininkų konferencija. Į ją pakviesti ir Rytų partnerystės programos valstybių parlamentų vadovai.

Dėl įtemptos padėties savo šalyje atvykti negalėjo Ukrainos parlamento pirmininkas, laikinai einantis prezidento pareigas Oleksandras Turčynovas. Neatvyko ir Azerbaidžano parlamento delegacija. Baltarusijai atstovauja buvęs paskutinio demokratiškai išrinkto parlamento pirmininkas Stanislavas Šuškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius