Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 29

ES siūlo uždrausti aromatizuotų garinamų tabako produktų vartojimą

Europos Komisija (EK) trečiadienį pasiūlė Europoje uždrausti aromatizuotų garinamų tabako produktų vartojimą, nerimaudama dėl didėjančio jų populiarumo ir poveikio žmonių sveikatai.
Rūkymas
Rūkymas / 123RF.com nuotr.

„Atsižvelgdami į tai, jog devynis iš 10 plaučių vėžio atvejų sukelia tabakas, siekiame, kad rūkymas būtų kuo nepatrauklesnis ir taip apsaugotume savo piliečių sveikatą bei išgelbėtume gyvybes“, – sakoma už sveikatą ir maisto saugą atsakingos eurokomisarės Stela Kiriakides pranešime.

EK siekia, kad iki 2040 metų tabako gaminių vartojimas bloke sumažėtų iki mažiau nei 5 proc. gyventojų.

„Veipinimo“ produktai gali būti įvairių skonių, įskaitant kramtomosios gumos, šokolado ir cukraus vatos skonius, o tai, kritikų teigimu, padeda pritraukti jaunesnius vartotojus.

Šių produktų gynėjai teigia, kad garinimo produktai gali padėti mesti rūkyti.

Neseniai paskelbtoje EK ataskaitoje atkreiptas dėmesį į modernių rūkymo prietaisų pardavimų augimą ES.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad konservatyviais skaičiavimais 2020 metais mažmeninės prekybos garinimo prietaisais dalis ES sudarė 3,33 proc. visų tabako gaminių.

Pasiūlymą, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas tik aromatizuotiems garinimo produktams, dabar peržiūrės 27 ES šalių vyriausybės ir Europos Parlamentas, o jei nebus sulaukta prieštaravimų, jis įsigalios.

JAV teismas penktadienį sustabdė sveikatos priežiūros institucijos sprendimą uždrausti pramonės milžinės „Juul Labs“ garinimo įrenginius saugumo sumetimais.

2020 metų sausį JAV reguliavimo institucijos paskelbė prekybą elektroninėmis cigaretėmis su kitokiais skoniais nei tabako ar mentolio neteisėta, nebent vyriausybė specialiu nutarimu leistų tokią prekybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius