-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

ES teismas Dembavos byloje: skambinančiojo vietą privaloma nustatyti ir be SIM kortelės

Europos Sąjungos (ES) teismas ketvirtadienį paskelbė, kad valstybė turi užtikrinti galimybę nustatyti pagalbos numeriu 112 skambinančio asmens buvimo vietą ir tuo atveju, kai skambinama iš mobiliojo ryšio telefono be SIM kortelės.
Molėtų gaisrinė
Molėtų gaisrinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo išaiškinimu turės remtis Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėjantis bylą dėl žalos atlyginimo Panevėžio rajone, Dembavoje, bagažinėje sudegintos merginos artimiesiems.

„Telekomunikacijų įmonės turi skubios pagalbos iškvietimo skambučius numeriu 112 tvarkančiai institucijai nemokamai teikti informaciją, leidžiančią nustatyti skambinančiojo buvimo vietą“, – paskelbė ES Teisingumo Teismas.

„Valstybės narės turi užtikrinti, kad ši pareiga būtų įgyvendinta, net jeigu mobiliojo ryšio telefone nėra SIM kortelės“, – rašoma teismo pranešime.

2013 metų rugsėjį Panevėžio rajone du vyrai išžagino nepilnametę ir uždarė į bagažinę.

2013 metų rugsėjį Panevėžio rajone du vyrai išžagino nepilnametę ir uždarė į bagažinę. Pagrobta ir uždaryta automobilio bagažinėje mergina 10 kartų skambino Bendrajam pagalbos centrui prašydama pagalbos, tačiau įranga nerodė nukentėjusiosios mobiliojo ryšio telefono numerio, be jo įstaigos darbuotojai negalėjo nustatyti skambinančiosios tikslios buvimo vietos.

Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį, jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas.

17-metės dukters ir anūkės netekę artimieji kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydami priteisti jiems iš Lietuvos valstybės 4 milijonus eurų neturtinei žalai atlyginti.

Jie teigia, kad Lietuvos valstybė, neužtikrinusi galimybės nustatyti bendruoju pagalbos telefonu skambinančiojo buvimo vietos, nevykdė Europos Sąjungos teisės aktų.

Sostinės teismas prieš priimdamas sprendimą kreipėsi į Liuksemburgo teismą išaiškinti ES teisės nuostatas.

Merginos žudikai Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis nuteisti galėti iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius