-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 05

ES vyriausioji prokurorė: kaip teisininkė, palaikau specialaus tribunolo Rusijai steigimą

Vilniuje šią savaitę viešėjusi Europos Sąjungos (ES) vyriausioji prokurorė sako palaikanti iniciatyvą įkurti specialų tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti ir taip atsakomybėn patraukti aukščiausius Kremliaus pareigūnus.
Laura Kovesi
Laura Kovesi / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Mano asmenine nuomone, nes šiuo klausimu galiu pateikti tik asmeninę, o ne institucinę nuomonę, žinoma, aš palaikau šią idėją ir manau, kad jei prokuroras tiria karo nusikaltimus, taip pat svarbu, kad egzistuotų tęstinumas ir galiausiai būtų išsiaiškinta tiesa“, – interviu BNS teigė Laura Kovesi.

„Taigi asmeniniu lygmeniu, kaip teisininkė, palaikau šią idėją“, – pridūrė Bendrijos kovos su korupcija institucijos vadovė.

Baltijos šalys pernai spalį paragino ES su tarptautiniais partneriais įsteigti specialųjį tribunolą. Lietuva, Latvija ir Estija teigia, jog toks tribunolas užkamšytų teisines spragas bei leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius