Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 21

ESBO vadovė H.M.Schmid Lietuvoje su šalies pareigūnais aptarė situaciją Ukrainoje

Vilniuje antradienį lankėsi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generalinė sekretorė Helga Maria Schmid, ji su šalies pareigūnais aptarė Rusijos pradėtą karą Ukrainoje, ESBO veiklą Ukrainoje, dezinformaciją.
Helga Maria Schmid ir Giedrė Balčytytė
Helga Maria Schmid ir Giedrė Balčytytė / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.

H.M. Schmid susitiko su šalies prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Vyriausybės kanclere Giedrė Balčytyte.

Susitikimo su prezidentu metu G.Nausėda išreiškė Lietuvos paramą ESBO generalinės sekretorės siekiui atnaujinti ir suaktyvinti ESBO veiklą Ukrainoje, teigiama Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Lietuva vertina nepriklausomą, pagal ESBO Maskvos mechanizmą inicijuotą ataskaitą dėl tarptautinės humanitarinės teisės ir žmogaus teisių pažeidimų, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui, vykdomų Ukrainoje nuo invazijos pradžios, ir remia pastangas toliau tirti Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje.

„Tikimės, kad ESBO, būdama tarptautinė organizacija, kurios veikloje ypač svarbi yra saugumo stiprinimo ir karinės konfrontacijos mažinimo misija, neleis diktuoti žaidimo taisyklių agresoriams, griaunantiems Europos ir viso pasaulio saugumo architektūrą“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Susitikimo su Vyriausybes kanclere metu buvo aptariamas demokratinių visuomenių atsparumas dezinformacijai, išreišktas palaikymas generalinės sekretorės siekiui atnaujinti organizaciją ir paversti ją aktyvesne sprendžiant krizes Europoje, pranešė Vyriausybė.

„Rusija ilgai kėsinosi į demokratinių šalių pripažįstamas vertybes, galiausiai karu Ukrainoje nusitaikiusi ir į pamatinius ESBO tikslus – saugumą ir taiką Europoje. Nuo mūsų bendro atsako, ryžto nepavargti šios agresijos akivaizdoje, priklausys taisyklėmis grįstos pasaulio tvarkos ateitis, o kartu ir tarptautinių organizacijų kaip ESBO likimas“, – pranešime teigė G. Balčytytė.

ESBO sprendžia įvairius su saugumu susijusius klausimus, įskaitant ginklų kontrolę, saugumo stiprinimo priemones, žmogaus teises, tautinių mažumų padėtį, demokratizaciją, kovą su terorizmu, ekonominę ir aplinkosauginę veiklą.

Organizacijai priklauso 57 valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius