-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 22 /13:55

ESO pašalino stipraus vėjo padarinius

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pašalino ketvirtadienio vakarą ir praėjusią naktį Lietuvoje siautusio stipraus vėjo padarinius.
Audra Plungės rajone
Audra Plungės rajone / Skaitytojo Vaido nuotr.

Bendrovė pranešė, kad penktadienį 10 val. ryto visi didieji gedimai yra pašalinti, likę tik pavieniai sutrikimai. Ryte visoje šalyje elektros neturėjo apie 300 ESO vartotojų,

ESO duomenimis, ketvirtadienio vakarą apie 22 val. Lietuvoje elektros neturėjo apie 3,8 tūkst. įmonės klientų, daugiausiai jų – vakarų Lietuvoje.

Teigiama, kad penktadienio naktį gedimus šalino apie 60 ESO brigadų, darbas užtruko apie 3 valandas.

„Gedimus ESO šalina vis greičiau. Vos gavę informacijos apie būsimą audrą ar gūsingus vėjus, iškart planuojame papildomas pajėgas, techniką. Šalinti gedimų darbuotojai vyksta ir naktį, nepriklausomai nuo oro sąlygų“, – pranešime spaudai sako ESO Tinklo strategijos departamento vadovas Audrius Ruseckas.

Apie nuostolius, kuriuos dėl audringo oro patyrė šalies gyventojai, penktadienį pranešė draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. Anot jos, bendrovės skambučių centras registruoja klientų pranešimus apie nuplėštus stogus, apgadintus kaminus, sugadintas terasas, išdaužtus ir išplėštus langus.

„Vakarykščiai žaibavimai sugadino įvairius elektronikos prietaisus, modemus, kompiuterius, televizorius, vartų elektroniką. Penktadienį perpiet bendrovei jau buvo pranešta 70 įvykių, kurių nuostoliams atlyginti rezervuota 40 tūkstančių eurų, iš viso šie skaičiai išaugs iki 200 įvykių, kurių nuostoliai sieks 100 tūkstančių eurų“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Ketvirtadienį siaučiant audrai šalies ugniagesiai tikina 69 kartus vykę šalinti medžių nuo važiuojamosios kelio dalies. Trys medžiai nuvirto ant namų stogų, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento svetainėje.

21.20 val. Tauragės rajone, Skaudvilėje, ant namo užvirto medis ir atsirėmė į stogą. Jį ugniagesiai supjaustė ir pašalino.

21.48 val. Šiauliuose, Pumpučiuose, ant gyvenamojo namo stogo užvirto medis ir nutraukė elektros laidus. Dėl blogų oro sąlygų ir tamsos medžio šalinimo darbai nebuvo vykdomi, jie bus atlikti šiandien. Name gyvenantys žmonės buvo įspėti, kad pastate neliktų, nes jame būti nesaugu.

22.09 val. Plungės rajone, Lieplaukės kaime, ant namo stogo užvirto ąžuolas. Virsdamas jis sugriovė pusę namo stogo ir garažą, apgadino šalia stovintį automobilį. Medžio šakas ugniagesiai nupjovė, tačiau nukelti kamienui teks kviesti kraną.

Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį Lietuvoje gali palyti, bus vėjuota, kai kur vėjas gali būti gūsingas. Savaitgalis taip pat numatomas neramus ir lietingas. ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus pranešti bendrovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius