-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 08

„Esu girdėjęs gandus“: į Baltarusiją vykstantys lietuviai papasakojo apie galimą (ne)verbavimą

Lietuvos žvalgybos institucijoms ketvirtadienį paskelbus, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos gali verbuoti dažnai į Baltarusiją vykstančius Lietuvos piliečius, 15min nuvyko į pasienį su Baltarusija bei pakalbino porą į šią šalį įvažiuoti laukiančių lietuvių. Jie papasakojo apie apklausas pasienyje ir tai, ar juos bandė verbuoti Baltarusijos žvalgyba.

Ketvirtadienį paskelbtame Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime skelbiama, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos siekia verbuoti lietuvius, vykstančius į Baltarusiją, o Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis teigė, jog bandoma verbuoti kiekvieną dažnai į Baltarusiją važiuojantį Lietuvos pilietį.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Darius Jauniškis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Darius Jauniškis

Dokumente skelbiama, kad pernai buvo sulaikyti keli Lietuvos piliečiai, kurie įtariami bendradarbiavę su Baltarusijos žvalgyba. Tikėtina, kad jie už atlygį rinko ir perdavė tam tikrą informaciją apie ypatingos svarbos infrastruktūrą, karinius objektus.

Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) vadovas Elegijus Paulavičius tikino, kad šie asmenys užverbuoti vykstant į Baltarusiją.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Elegijus Paulavičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Elegijus Paulavičius

Daugiausia vykstančiųjų į Baltarusiją – baltarusiai

Šiuo metu į Baltarusiją galima patekti tik per du pasienio kontrolės punktus – Medininkų ir Šalčininkų, kuriuose dabar nutįsusios ilgos lengvųjų automobilių eilės.

15min nuvyko į pasienį ties Medininkais. Čia daugiausia stovi automobiliai baltarusiškais numeriais. Yra ir automobilių su kitų šalių registracijomis, tačiau juos irgi vairuoja baltarusiai, kurie šias mašinas varo parduoti į savo šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius