Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Etikos komisijoje – Artūro Zuoko, Visvaldo Matijošaičio ir kitų politikų galimi interesų konfliktai

Etikos komisija svarstys, ar Vilniaus meras Artūras Zuokas ir kiti miesto vadovai teisėtai balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų. Etikos sargai žada įvertinti ir Kauno bei Pagėgių savivaldybių tarybos narių elgesį.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį svarstys, ar A.Zuokas ir du socialdemokratai – vicemeras Romas Adomavičius ir tarybos narys Vytautas Milėnas, būdami susiję su Vilniaus mieste nekilnojamąjį turtą valdančiomis bendrovėmis, tarybos posėdyje balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Vilniaus mieste 2012 metams, pranešė komisija.

Į komisiją kreipėsi šiuo metu opozicijoje esantys konservatoriai.

VTEK miesto vadovų elgesio svarstymą anksčiau buvo atidėjusi. Vilniaus savivaldybės taryba kitiems metams sumažino kultūros ir poilsio paskirties statinių nekilnojamojo turto mokestį nuo 1 iki 0,5 proc., o kitiems statiniams – nuo 1 iki 0,8 procento.

Taryba žada taip pat įvertinti Kauno miesto savivaldybės tarybos narių – „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio, Irenos Matijošaitienės, Tomo Bagdonavičiaus bei Povilo Mačiulio – bei Pagėgių savivaldybės tarybos nario Antano Levicko elgesį.

Komisija teigia pateiktuose pranešimuose nurodoma, kad minėti savivaldybių tarybų nariai, būdami susiję su bendrovėmis, mokančiomis nekilnojamojo turto mokestį, dalyvavo rengiant, svarstant ir priimant sprendimus dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų 2012 metams nustatymo. Komisija svarstys, ar taip tarybų nariai supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius