Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 12

Etikos pažeidimų rekordininkas Andrius Šedžius netapo Seimo etikos sargu

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos aštuonis kartus už įvairius nusižengimus bartas parlamentaras Andrius Šedžius Seimo etikos nesergės. Seimas ketvirtadienį nepritarė Mišrios Seimo narių grupės protestui ir nepatvirtino A.Šedžiaus Etikos ir procedūrų komisijos nariu, pakeisiančiu atsistatydinusį Konstantą Ramelį.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Už tai, kad A.Šedžius gali būti komisijos narys balsavo 25 parlamentarai, 12 buvo prieš, 39 susilaikė.

Už tai, kad A.Šedžius gali būti etikos sargu pasisakė konservatorius Evaldas Jurkevičius. Anot jo, A.Šedžius, kaip pirmos kadencijos Seimo narys, ne kartą pats buvęs baustas, „galėtų pasigalynėti“ su jos pirmininku Algimantu Salamakinu.

Tuo tarpu Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoja konservatorė Vida Marija Čigriejienė sakė, kad A.Šedžius diskredituotų visą komisijos veiklą, nes yra „pažeidimų rekordininkas“, svarstytas komisijoje 8 kartus.

A.Šedžius sako, kad jam nesuprantama, kaip komisijai gali vadovauti „melagis" A.Salamakinas ir pats prašėsi dėl šito pasisakymo būti dar vieną kartą iškviestas aiškintis etikos sargų komisijai.

Jo grupės kolega K.Ramelis pažymėjo, kad A.Šedžiaus komisijoje labiausiai nepageidavo pats komisijos pirmininkas A.Salamakinas, ginantis komisijoje ne etinius, o politinius interesus.

Ne vienas Seimo narys pasisakė, kad apskritai šioje kadencijoje Etikos ir procedūrų komisija tapo labiausiai diskredituojančiu ir menkinančiu Seimo vardą įrankiu.

Kiti politikai atsakė, kad komisija tiesiog atspindi Seimo veidą.

Zita Užlytė paskirta

Tuo tarpu į Etikos ir procedūrų komisiją vietoj Donaldos Meiželytės siūlyta Zita Užlytė sulaukė pakankamo kolegų palaikymo ir tapo komisijos nare.

Už jos kandidatūrą balsavo 83 parlamentarai, po 1 Seimo narį buvo prieš ir susilaikė.

Vietoj K.Ramelio komisijos nariu nepaskyrus A.Šedžiaus joje dirbti liko 13 narių, tačiau ne visi jie aktyviai veikia – kai kurie iki šiol boikotuoja komisijos posėdžius dėl prasto vadovavimo jai.

Praėjusių metų birželį 40 Seimo narių kreipėsi į Seimo pirmininkę I.Degutienę, kad EPK pirmininko postas būtų atimtas iš Socialdemokratų partijos ir skirtas mišriai Seimo narių grupei arba Krikščionių partijos frakcijai. Tokiu būdu siekta iš EPK vadovo pareigų atstatydinti socialdemokratą A.Salamakiną.

A.Salamakinas kaltintas sužlugdęs komisijos darbą, nes esą dėl jo netinkamo vadovavimo komisijos darbe nedalyvauja šeši iš 14 narių. Seimo pirmininkė I.Degutienė tuomet pareiškė remianti A.Salamakiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius