Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

Etikos sargai: A.Sekmokas laiku nedeklaravo privačių interesų

Vilniaus tarybos narys, buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas laiku nedeklaravo, kad dirba Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako visuomeniniu konsultantu, taip pat kad yra bendrovės „Labbis“ akcininkas.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nutarė, kad A.Sekmokas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Anot VTEK, A.Sekmokas nuo liepos dirba V.Bako visuomeniniu konsultantu, tačiau šią aplinkybę deklaravo tik rugsėjį. A.Sekmokas BNS anksčiau sakė, kad patarėju jis dirba tik nuo rugpjūčio pabaigos, kai gavo pažymėjimą, todėl įstatymo nepažeidė.

VTEK taip pat nurodė, kad A.Sekmokas, 2015 metais tapęs Vilniaus tarybos nariu, savo deklaracijoje turėjo nurodyti, kad yra verslo informacinių sistemų kūrėjos „Labbis“ steigėjas ir akcininkas, tačiau tą padarė tik šių metų rugsėjį. A.Sekmokas BNS yra teigęs, kad turi tik 2 proc. „Labbis“ akcijų, kuris įsigijo apie 1990 metus.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad, atsiradus naujų deklaruotinų duomenų arba pasikeitus jau deklaruotiems duomenims, patikslinti privačių interesų deklaraciją reikia per 30 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius