-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 17

Etikos sargai nepradės tyrimo dėl V.Baltraitienės ir V.Martusevičiaus elgesio

Trečiadienį posėdyje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė nepradėti tyrimo dėl Virginijos Baltraitienės ir Viliaus Martusevičiaus elgesio.
Virginija Baltraitienė, Vilius Martusevičius
Virginija Baltraitienė, Vilius Martusevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Komisijai atsiųstame pranešime remtasi žiniasklaidoje pateikta informacija, esą Žemės ūkio ministerijos valdoma Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra skurstantiems asmenims skirtus maisto produktus nupirko beveik dvigubai brangiau, nei vidutinė jų rinkos kaina.

Teigta, jog konkursą dėl pirkimo laimėjo UAB „Sanitex“, kuriai prekes tiekia koncerno „Vikonda“ valdomas UAB „Kėdainių konservų fabrikas“. Pranešime atkreiptas dėmesys, jog ministrę ir buvusį viceministrą į pareigas delegavo Darbo partija.

Komisija pažymi, jog pranešime nėra duomenų nei apie V.Baltraitienės ir V.Martusevičiaus dalyvavimą skundžiamų viešųjų pirkimų procedūrose, nei apie jų turėtą tiesioginį ir akivaizdų suinteresuotumą maisto produktų pirkimo laimėtoja.

Tai, kad V.Baltraitienė priklauso tai pačiai politinei partijai, kaip ir viešojo konkurso laimėtojo tiekėjo akcininkas, negali būti laikoma interesų konfliktą ministrei keliančiomis aplinkybėmis, nes šiuo atveju Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas aiškinamas pernelyg plačiai.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nuomone, priklausymas tam tikrai politinei partijai gali reikšti bendrus politinius interesus, tačiau ši aplinkybė savaime nerodo valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens privataus intereso jo partijos bendražygio atžvilgiu.

Pagal teismų formuojamą praktiką, darbovietę pakeitęs valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo dar 12 mėnesių laikomas turintis sąsajų su ankstesne darbo vieta. Taigi tai, kad V.Martusevičius prieš 16 metų dirbo koncernui „Vikonda“ priklausančioje įmonėje taip pat negali būti laikoma interesų konfliktą keliančia aplinkybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius