Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 03 22

Etikos sargai nutraukė tyrimą dėl Kauno mero Andriaus Kupčinsko

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė nutraukti tyrimą dėl Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko.
Anot A.Kupčinsko, priešrinkiminis laikas visuomet kelia daugiausia aistrų, kurios neretai ir  prasiveržia. „Iš aistrų kyla daugiau ginčų, daugiau santykių aiškinimosi, o ne produktyvaus darbo“, – teigė meras.
A.Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nustatyta, kad bendrovės „Verslo žinios“ leidinyje „Mano miestas Kaunas“ už miesto savivaldybės biudžeto lėšas pagal šios bendrovės ir savivaldybės administracijos pasirašytą sutartį buvo spausdintas mero A.Kupčinsko nuotraukomis iliustruotas straipsnis „Kaunas pakilo naujam skrydžiui“, pranešė VTEK.

Jame informacija pateikiama interviu forma, mero išsakytas tekstas pateikimas vienaskaitos pirmu asmeniu (nenuasmenintas). Sprendimą rengti ir publikuoti šį straipsnį priėmė ne meras, o savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų departamento tarnautojai ir mero patarėjas viešiesiems ryšiams.

„Komisija kritiškai vertina šio už savivaldybės biudžeto lėšas skelbto straipsnio formą, jį iliustruojančias mero fotografijas ir sutinka su žurnalistų etikos inspektoriaus pozicija, kad pasirinkta straipsnyje publikuojamos informacijos skleidimo forma ir publikaciją iliustruojančios fotografijos su mero atvaizdu tarnauja kaip teigiamo asmens įvaizdžio formavimo priemonė, o ne visuomenės interesų tenkinimas“, – teigia VTEK.

Etikos sargai teigia, kad jiems nekelia abejonių tai, kad tokiomis publikacijomis visų pirma yra asmeniškai suinteresuoti juose palankiai vaizduojami valstybės politikai. Vis dėlto tyrimą dėl mero nuspręsta nutraukti.

„Komisija, vertindama tokio pobūdžio publikacijas, privalo atsižvelgti į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo formuojamą praktiką šios kategorijos bylose“, – teigiama VTEK pranešime.
Teismo nuomone, vien informacijos pateikimo forma ir nuotraukų publikavimas neįrodo, kad valstybės tarnyboje dirbantis asmuo iš to gavo asmeninės naudos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius