-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Etikos sargai susidomėjo parlamentaro Mečislovo Zasčiurinsko išlaidomis automobiliams

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) susidomėjo opozicinės Darbo partijos frakcijos atstovo Mečislovo Zasčiurinsko išlaidomis automobiliams.
Mečislovas Zasčiurinskas
Mečislovas Zasčiurinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, tyrimosi imtasi paaiškėjus, kad parlamentinei veiklai finansuoti skirtas lėšas M.Zasčiurinskas leido automobilio remontui, nors jis jau buvo parduotas.

„Ten tokia teisinė klampynė, nes viena mašina lyg nuomojama, kita – remontuojama, trečia – draudžiama. Vis dėlto tai daroma už parlamentinei veiklai skirtas lėšas arba, kitaip sakant, už mokesčių mokėtojų pinigus. Todėl, ko gero, turėsime atlikti tyrimą ir viską išsiaiškinti, kaip ten yra“, – dienraščiui sakė EPK pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Darbo partijos frakcijai priklausantis M.Zasčiurinskas šių metų kovą už 95 tūkst. litų įsigijo automobilį „Mercedes-Benz”, tačiau birželio pradžioje jį pardavė. Tai nurodoma jo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje.

Pasak dienraščio, įtarimų sukėlė tai, kad sąskaitas už birželį parduoto automobilio remontą, kuris kainavo per 3 tūkst. litų, Seimo finansininkams M.Zasčiurinskas pateikė tik liepą.

Parlamentaras dienraščiui neigė siekęs pasipelnyti: „Sąskaitas už remontą vėlavo pateikti jį atlikęs servisas. Taip atsitiko todėl, kad aš nesutikau su jų pateiktomis išpūstomis sąskaitomis. Po ilgų derybų pavyko sumažinti pateiktą sąmatą ir dėl užtrukusių ginčų vėlavau pateikti sąskaitas Seimui“.

Bet politikas tiksliai neprisiminė, kokie remonto darbai buvo atliekami ir kiek jie kainavo. M.Zasčiurinskas tvirtino automobilį pardavęs neapsikentęs remontų: „Bandžiau kankintis, remontuoti. Ir tą, ir tą. Paskui apskaičiavau, kad man tai sukels dar daugiau problemų, tad ėmiau ir pardaviau“.

Kol buvo remontuojamas „Mercedes-Benz“, už parlamentinei veiklai skirtas lėšas M.Zasčiurinskas nuomojosi kitą automobilį.

Politiko deklaracijoje taip pat nurodoma, kad vasarą jis įsigijo BMW už 122 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius