-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 10

Etnokultūros centre – apie slavų „čiastuškas“

Klaipėdos Etnokultūros centras vėl kviečia į diskusijų vakarus su profesoriumi Rimantu Sliužinsku.
Etnokultūros centre bus diskutuojama apie slavų folklorą.
Etnokultūros centre bus diskutuojama apie slavų folklorą. / Etnokultūros centro nuotr.
Temos: 1 Aaronas White'as

Kalbėdami apie lietuvių liaudies dainas, papročius ir kitus tautosakos ar folkloro dalykus, visada stengiamės pabrėžti, kokia senas ir unikalus yra šis mūsų etninės kultūros paveldas. Ir retai susimąstome apie kitas, artimesnes ar tolimesnes tautas ar jų tradicines kultūras. O gal nemaža jų dalis yra dar senesnės ir unikalesnės?

Savo akiratį praplėsti ir pačių įvairiausių kraštų tradicinės muzikinės kultūros žiniomis pasidalinti kviečia vienas nedaugelio muzikinės antropologijos ekspertų Lietuvoje Klaipėdos universiteto profesorius Rimantas Sliužinskas.

Antradienį 18 val. rengiama priešpaskutinė ciklo popietė „Ne vien čiastuškos“ (slavų šalių muzikinė kultūra)“. 

Tai labai plati tema, nes slavų kultūra atstovaujama ne vien Rusijos platybėse, bet ir Ukrainoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Bulgarijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Serbijoje, ir t.t. Kiekvienos šalies muzikinis folkloras pasižymi tiek bendrais, tiek ir labais skirtingais lokaliniais bruožais. Skambės rusų tęstinės dainos, bulgarų sekundinės polifonijos apraiškos (panašios į lietuvių sutartines), vestuvinių apeigų, muzika, sodrus šešiabalsis slovėnų vyrų dainavimas. O kur dar skambiosios penkiabalsės kazokų dainos?

Slavų tradicinė muzikinė kultūra. Ar tai į vieną visumą sietinos atskirų tautų folkloro apraiškos? O gal tai vien kalbos giminyste pasižyminčios visiškai skirtingos muzikavimo tradicijos? Šiuos klausimus atsakys R. Sliužinskas  spalio 12 d. 18 val. Etnokultūros centro vyksiančio renginio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius