Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 20 /19:27

Eugenijus Gentvilas penktadienį apklaustas Liberalų sąjūdžio korupcijos byloje

Laikinuoju Liberalų sąjūdžio pirmininku penktadienio vakarą patvirtintas Eugenijus Gentvilas penktadienį ryte buvo kaip liudininkas apklaustas Liberalų sąjūdžio korupcijos byloje.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

E.Gentvilas tikino, kad apklausoje buvo tikrinami liudininkų parodymų nesutapimai. Apklausa vyko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pastate.

„Vakar paskambino ir buvau pakviestas į STT papildomai apklausai. Tai buvau. Mane labai nuramino. Jokių naujų aplinkybių. Tiesiog kažkas buvo davęs parodymus, liudijimus, nori sutikslinti tuos liudijimus, kadangi aš ten dalyvavau pokalbyje su kitu liudytoju. Mano versija, pasirodo, nesutapo. Nesakysiu pavardžių, bet jokių naujų aplinkybių“, – sakė E.Gentvilas.

Apklausa, anot politiko truko vieną valandą 54 minutes. Ji buvo deklaruota politiko darbotvarkėje ir apie tai, kad buvo pakartotinai apklaustas E.Gentvilas po liberalų valdybos posėdžio žurnalistams ėmė pasakoti neklaustas.

„Liudytojo statusu, kuris nepasikeitė prieš apklausą, po apklausos“, – pridūrė laikinasis liberalų vadovas.

Pasak jo, tyrėjai jam leido suprasti, kad ikiteisminis tyrimas bus baigtas dar šiemet ir byla pasieks teismą.

„Aš paklausiau, ar yra šansų šiemet užbaigti. Na, sako, manom, kad tikrai, darom viską“, – teigė politikas.

Pirmą kartą E.Gentvilas buvo apklaustas pernai lapkričio 19 dieną.

Teisėsauga įtaria koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui davus kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, buvusiam jo partiečiui Šarūnui Gustainiui ir Darbo partijai priklausiusiam Vytautui Gapšiui, kad šie veiktų „MG Baltic“ interesų naudai.

Ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo taip pat pateikti narystę Liberalų sąjūdyje suspendavusiam parlamentarui Gintarui Steponavičiui. Įtarimų dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo pateikti ir juridiniams asmenims – Liberalų sąjūdžiui bei Darbo partijai. Koncernas „MG Baltic“ įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius