Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Europos centrinio banko pirmininkas Lietuvai įteikė simbolinę Euro žvaigždę

Šiandien Lietuvos bankui įteikta Euro žvaigždė – ženklas, tradiciškai dovanojamas Europos Sąjungos bendrąją valiutą įsivedančiai valstybei. Simbolinį narystės euro zonoje ženklą įteikė mūsų šalyje viešintis Europos centrinio banko (ECB) Pirmininkas Mario Draghi. 2015 m. sausio 1 d. Lietuva taps devynioliktąja euro zonos, vienijančios beveik 340 milijonų gyventojų, nare.
Euro žvaigždė
Euro žvaigždė / M. Ambrazo nuotr.

„Prisijungimas prie euro zonos – tai reikšmingas įsipareigojimas ateičiai, kuriamai remiantis praeitimi, niekada nepamirštant ilgaamžės, pasididžiavimą keliančios mūsų valstybių istorijos“, – Euro žvaigždės įteikimo ceremonijoje Lietuvos banke sakė M. Dragis.

„Džiaugiuosi, kad susitinkame čia, Lietuvos banke, šiuo ypač reikšmingu ir, neslėpsiu, įtemptu metu. Skaičiuojame dienas – jų liko mažiau kaip šimtas – ir jau paskutinius darbus, skiriančius mus nuo momento, kai šalis įžengs į euro zoną. Neabejoju, kad mūsų šalis bus atsakinga ir aktyvi šios šeimos narė, savo patirtimi, atkaklumu ir gebėjimais padės kurti sėkmingą senojo žemyno ir kiekvieno iš mūsų ateitį“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Savo kalboje Lietuvos banko vadovas taip pat išreiškė pagarbą litui, kuris, būdamas stabilus ir patikimas, nutiesė kelią euro link.Iš ECB būstinės Frankfurto prie Maino (Vokietija) į Vilnių atkeliavusi Euro žvaigždė bus eksponuojama Lietuvos banko Pinigų muziejuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius