Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 15

Europos Komisija: paleisdama Michailą Golovatovą Austrija elgėsi teisėtai

Liepos mėnesį dėl Michailo Golovatovo paleidimo į Europos Komisiją raštu kreipusis europarlamentarė Laima Andrikienė sulaukė atsakymo į savo pateiktus klausimus.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas / alphagroup.ru nuotr.

Europos Komisijai adresuotame rašte L.Andrikienė prašė išdėstyti oficialią poziciją dėl sausio 13-osios byloje įtariamo M.Golovatovo, kuris liepos 14 d. pagal Europos arešto orderį buvo sulaikytas Austrijoje, skuboto paleidimo, rašoma Laimos Andrikienės spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

Lietuvos politikė taip pat klausė, kokių priemonių Komisija ketina imtis ateityje, siekdama užtikrinti, kad tais atvejais, kai ES valstybė narė išduoda Europos arešto orderį, prašydama išduoti asmenis, nusikaltusius žmoniškumui kitai šaliai, ir kad minėti asmenys būtų nedelsiant areštuojami jiems atvykus į kitos ES valstybės narės teritoriją ir taip užtikrinamas teisingumas.

Europos Komisijos viceprezidentės Viviane Reding atsakyme atkreipiamas dėmesys, kad asmenų perdavimas pagal Europos arešto orderio taisykles yra išimtinai teisinė procedūra, o visus kylančius klausimus atitinkamų valstybių narių teisėsaugos institucijos turėtų spręsti dvišaliu pagrindu. Tačiau laiške taip pat teigiama, kad pareiga vykdyti Europos arešto orderį, išduotą dėl 1991 m. įvykių, šiuo atveju Austrijai netaikoma, nes Austrija pasinaudojo Pagrindų sprendime dėl Europos arešto orderio numatyta galimybe jo netaikyti iki 2002 m. rugpjūčio 7 d. padarytoms veikoms. Todėl, anot V.Reding, šiuo atveju taikomi kiti dokumentai dėl ekstradicijos, tokie kaip 1957 m. Europos Tarybos konvencija dėl ekstradicijos, taip pat 1995 m. ES konvencija dėl supaprastintos ekstradicijos tvarkos ir 1996 m. ES konvencija, grindžiama 1957 m. konvencija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius