-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 10

Europos Komisijos ir kaimyninių šalių atstovai Vilniuje diskutuos dėl afrikinio kiaulių maro

Kitą savaitę Vilniuje įvyks pirmas aukščiausio lygio Europos Komisijos Sveikatos ir vartotojų reikalų generalinio direktorato (DG SANCO) ir Rusijos Federacijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos (Rosselhoznadzor) pareigūnų susitikimas.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnba (VMVT) informavo, jog numatoma, kad susitikime taip pat dalyvaus Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos atsakingų institucijų vadovai.

T. Borg‘o teigimu, šios sankcijos daro didelę ekonominę žalą visos Europos verslo operatoriams, juo labiau, kad užkrato zonoje Lietuvoje yra imtasi efektyvių ir veiksmingų priemonių, kad užkratas neišplistų į kitas ES valstybes ar trečiąsias šalis.

Susitikimas suplanuotas po praėjusį penktadienį  išplatinto oficialaus Europos Komisijos (EK) sveikatos reikalų komisaro Tonio Borg pranešimo, kuriame jis kreipėsi į Rusijos atsakingas institucijas ir paragino „pradėti konstruktyvias derybas, siekiant surasti visoms pusėms priimtinus sprendimus“.

Susitikimo metu bus svarstoma afrikinio kiaulių maro situacija Lietuvoje, nagrinėjamos mūsų šalyje ir kitose ES valstybėse pritaikytos pavojingos užkrečiamosios ligos kontrolės ir prevencijos priemonės, bei aptarti galimi tolimesni veiksmai.

DG SANCO atstovai su kolegomis iš  Rosselhoznadzor tarsis dėl Rusijos įvesto draudimo iš visos ES eksportuoti kiaules ir kiaulių mėsą, kurį komisaras T. Borg‘as pavadino neproporcingu ir pažeidžiančiu tarptautinės prekybos principus.

Komisaro teigimu, šios sankcijos daro didelę ekonominę žalą visos Europos verslo operatoriams, juo labiau, kad užkrato zonoje Lietuvoje yra imtasi efektyvių ir veiksmingų priemonių, kad užkratas neišplistų į kitas ES valstybes ar trečiąsias šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius