-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 02

Europos Komisijos narys: „Rail Baltica“ yra Europos transporto tinklų prioritetinis projektas

Lietuvos, Latvijos ir Estijos Prezidentai, tęsdami tradicinį Baltijos valstybių vadovų susitikimą, aptarė regioninio saugumo klausimus, bendradarbiavimą įgyvendinant energetinius ir transporto projektus. Po susitikimo už transportą atsakingas eurokomisaras Siim Kalas Prezidentams pristatė Baltijos valstybes, Helsinkį ir Varšuvą sujungsiančio „Rail Baltica“ geležinkelio projektą.
„Rail Baltica“
„Rail Baltica“ / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Vienas svarbiausių Baltijos šalių transporto integracijos projektų „Rail Baltica“ yra pripažįstamas transeuropiniu Baltijos valstybes, Suomiją ir Lenkiją jungiančiu transporto koridoriumi. Lietuvai, Latvijai ir Estijai šis geležinkelis gerokai palengvintų ir pagreitintų žmonių keliones bei krovinių pervežimą iš Baltijos į Vidurio Europą.

Europos Komisijos narys Siim Kalas pabrėžė, jog „RailBaltica“ yra Europos transporto tinklų prioritetinis projektas. „RailBaltica“ geležinkelis yra įtrauktas į Europos Komisijos komunikatą „Biudžetas Europai 2020“ kaip Baltijos ir Adrijos (Austrija ir Italija) jūras jungiantis transporto koridorius, kuriam numatoma finansinė ES parama.

Kitas trišalis Prezidentų susitikimas įvyks kitąmet Lietuvoje, nes mūsų šalis vadovaus trijų Baltijos šalių bendradarbiavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius