Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Europos naktis be autoavarijų skelbia – „Nevairuok išgėręs!“

Šį šeštadienį jau penktą kartą Lietuvoje rengiama kasmetinė akcija „Europos naktis be autoavarijų“. Jos metu siekiama jauniesiems vairuotojams priminti, kad negalima išgėrus alkoholio sėsti prie automobilio vairo.
„Europos naktis be avarijų“
„Europos naktis be avarijų“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Naktis Alkoholis

Kaip ir kasmet prie jaunimo pasilinksminimo vietų Vilniuje budės savanoriai, kurie jų lankytojus, atvažiavusius pasilinksminti su mašina, kvies dalyvauti akcijoje, t.y. pasižadėti tą vakarą išlikti blaiviam arba nevairuoti išgėrus. Visiems sutikusiems dalyvauti bus uždėtos specialios apyrankės, kurios išskirs juos iš kitų naktinio klubo lankytojų tarpo.

Savanoriai išeinančius iš klubo akcijos dalyvius kvies atlikti blaivumo testą – pūsti į alkoholio matuoklį. Jei testo atsakymas bus neigiamas – akcijos dalyviui bus įteikiamos rėmėjų ir partnerių dovanos. Jei atsakymas bus teigiamas – tuomet vairuotojo bus prašoma palikti automobilį ir nesėsti prie jo vairo arba patikėti vairuoti draugui, kuris nevartojo alkoholinių gėrimų.

Šios visuomeninės akcijos, kuri skirta saugumui keliuose palaikyti, rengėjai tikisi atkreipti jaunųjų vairuotojų dėmesį ir, kad jie įsisąmonintų, jog itin svarbu vairuojant automobilį elgtis atsakingai.

Šios akcijos pradininkai ir iniciatoriai – belgai. Dar 1995 m. Belgijoje buvo surengta akcija, skatinanti jaunuosius vairuotojus nevairuoti išgėrus. Ji susilaukė didelio atgarsio šalyje ir buvo nuspręsta tokią akciją organizuoti kiekvienais metais bei išplėsti ją po visą Europą.

Kiekvienais metais vis daugiau šalių įsitraukia į šį judėjimą. 2008 m. akcija vyko 20-yje Europos šalių: Belgijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Liuksemburge, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, Slovakijoje, Portugalijoje, Danijoje, Graikijoje, Airijoje, Kipre, Maltoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje. 2009 m. akcija vyks jau 27-ose šalyse.

Iš viso akcijoje „Europos naktis be auto avarijų“ bendradarbiaus daugiau kaip 600 savanorių ir 200 naktinių klubų visoje Europoje.

Lietuvoje akcija vyksta jau penkti metai. Šiais metais akcijos savanoriai kvies atsakingai vairuoti sostinės naktiniuose klubuose: „Woo“ (Vilniaus g. 22), „Gravity“ (Jasinskio g.16) ir „Briusly“ (Islandijos g. 4).

Akciją rengia Atsakingų jaunųjų vairuotojų fondas. Nuo 2008 metų Europa be auto avarijų naktį remia Europos komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius