-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 07

Europos Parlamentas atsisakė siūlyti skelbti moratoriumą naujoms atominėms elektrinėms

Europos Parlamentas ketvirtadienį atsisakė paraginti valstybes nares taikyti moratoriumą naujoms atominėms elektrinėms.

Per balsavimą plenarinėje sesijoje Strasbūre rezoliucija dėl branduolinio saugumo buvo atmesta, nes didžiausia dešiniųjų Europos liaudies partija pasipriešino nuostatai paraginti taikyti moratoriumą dėl plėtros ir naujų branduolinių reaktorių eksploatavimo, nors tuo laikotarpiu, kai testuojamos jau veikiančios atominės jėgainės ir kol vertinami testų rezultatai.

„Atsisakyti branduolinės energetikos šiuo metu negalima. Pavyzdžiui, Prancūzija atominėse elektrinėse pasigamina tris ketvirtadalius elektros. Galvojant apie Visagino projektą, taip pat pat tai būtų nelabai geras signalas“, – BNS po balsavimo sakė europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė.

Vis dėlto ji teigė apgailestaujanti, kad visai nepriėmus dokumento, nebeliko ir Lietuvos atstovų Europos Parlamente propaguotų nuostatų, visų pirma dėl planuojamų atominių elektrinių saugumo kaimyninėse šalyse.

Pagal projektą, Europos Parlamentas būtų paraginęs Europos Komisiją daryti „konstruktyvų spaudimą Baltarusijai ir Rusijai raginant jas priimti tarptautinius saugos standartus“ dėl atominių elektrinių.

Pagal rezoliucijos projektą taip pat būtų pripažinta, kad „tobulinant naujus branduolinius projektus Baltarusijoje ir Rusijoje (Kaliningrado regione) yra didelių problemų, susijusių su branduolinio saugumo standartais ir su atitinkamų įsipareigojimų laikymusi pagal tarptautines konvencijas“.

„Šios nuostatos taip pat buvo paaukotos“, – sakė R.Morkūnaitė, priklausanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionims demokratams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius