Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, raginančią mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos šaltinių

Europos Parlamentas antradienį priėmė rezoliuciją dėl Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategijos įgyvendinimo, kuria be kita ko paragino mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos šaltinių.
Dujos
Dujos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Europos Parlamentas pabrėžia poreikį mažinti šio regiono priklausomybę nuo Rusijos energijos, ragina teikti didesnę paramą suskystintų gamtinių dujų terminalams steigti“, – rašoma rezoliucijoje.

Parlamentarai teigė pritariantys Europos Komisijai dėl poreikio labiau sujungti regiono valstybių narių elektros energijos tinklus bei diversifikuoti energijos išteklius.

Vis dėlto EP palankiai įvertino EK ir regiono valstybių narių pastangas bendradarbiauti su Rusija transporto transporto, turizmo, sveikatos ir aplinkos apsaugos, muitinių ir sienų kontrolės, o taip pat energetikos srityse.

Rezoliucijoje atkreipiamas dėmesys į iš visų pusių ES šalių apsuptą Kaliningrado sritį, su kuria ribojasi ir Lietuva.

„EP pabrėžia poreikį skatinti socialinę ir ekonominę šio regiono, kaip vadinamųjų vartų ar bandomojo regiono glaudesniems ES ir Rusijos santykiams užtikrinti, vystymą, įtraukiant nevyriausybines organizacijas, švietimo ir kultūros įstaigas bei vietos ir regiono valdžios institucijas“, – sakoma ES rezoliucijoje.

Pasak europarlamentarų, naujame partnerystės ir bendradarbiavimo susitarime su Rusija, dėl kurio deramasi nuo 2008 metų, reikėtų atsižvelgti į bendradarbiavimą Baltijos jūros regione.

Priimtame dokumente teigiama, jog Baltijos jūros regiono bendradarbiavimas turėtų būti laikomas prioritetu, t. y. „turėtų būti bendradarbiaujama pačiu aukščiausiu politiniu valstybių ir vyriausybių vadovų lygmeniu“.

Ši rezoliucija yra neįpareigojanti, t. y. tai nėra teisės aktas, kurio privaloma paisyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius