Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 24 /16:34

Europos Parlamento komitetas siūlo naikinti Viktoro Uspaskicho teisinę neliečiamybę

Europos Parlamento Teisės reikalų komitetas antradienį nusprendė siūlyti naikinti Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho teisinę neliečiamybę. Pats parlamentaras prieš balsavimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo pareiškė, kad Europos Parlamente veikia „dviejų partijų diktatas“, ir palygino sprendimų priėmimą su situacija autoritarinėje Baltarusijoje.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Briuselyje šis klausimas bus svarstomas trečiadienio vakarą, BNS sakė EP Informacijos biuro Lietuvoje atstovas spaudai Robertas Pogorelis.

„EP Teisės reikalų komitetas šiandien rekomendavo panaikinti V.Uspaskicho neliečiamybę finansų apskaitos byloje. EP plenarinės sesijos balsavimas dėl to rytoj Briuselyje“, – informavo R.Pogorelis.

V.Uspaskichas EP įžvelgia „dviejų partijų diktatą“

„Europos Parlamente veikia, kaip ir Lietuvoje, dviejų partijų diktatas, tai čia nieko naujo nėra“, – BNS antradienį sakė V.Uspaskichas.

Pasak V.Uspaskicho, dėl Teisės reikalų komiteto siūlymo panaikini imunitetą europarlamentarai balsuos negavę išsamios medžiagos.

Pasak jo, dėl Teisės reikalų komiteto siūlymo panaikini imunitetą europarlamentarai balsuos negavę išsamios medžiagos.

„Projektas dar neišplatintas, neduotas parlamento nariams susipažinti, kad jie apsispręstų dėl jo balsavimo, ten gi krūva dokumentų yra, faktų. Tai diktatas Europos Sąjungos viduryje“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

„Neteisingai, diktatoriškai paruoštas klausimas, balsavimo metu buvo keičiamas tekstas, net nedavė man susipažinti, net nedavė komentuoti. Kaip Baltarusijoje praktiškai“, – teigė politikas.

Jis atkreipė dėmesį, kad į komiteto posėdžius įleidžiamas nebuvo.

Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Briuselyje Teisės reikalų komiteto parengtas projektas bus svarstomas trečiadienio vakarą.

Teisiamas už sukčiavimą

Neliečiamybės panaikinimas leistų Lietuvos apeliaciniam teismui nagrinėti bylą, kurioje žemesnės instancijos teismas už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą V.Uspaskichui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis įsigalios tik po Apeliacinio teismo sprendimo.

55 metų V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir vadina procesą politiškai motyvuotu. Nuosprendis įsigalios tik po Apeliacinio teismo sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius