Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 13

Europos Parlamento nariai kviečiami solidarizuotis su Lietuva ir įsisegti Neužmirštuolės ženkliukus

Europos Parlamento (EP) nariai, Europos liaudies frakcijos (ELP) delegacijos Lietuvoje nariai kviečia parlamento vadovybę bei parlamentarus solidarizuotis su Lietuva ir pagerbti bei prisiminti už šalies Laisvę kovojusius žuvusiuosius ir sužeistuosius 1991 m. Sausio 13-ąją įsisegant Neužmirštuolės žiedą.
Neužmirštuolė
Neužmirštuolė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neužmirštuolės ženkliukus EP pirmininkas Deividas Sasolis (David Sassoli) bei ELP frakcijos vadovybė įsisegs pirmadienį Strasbūre vyksiančioje parlamento plenarinėje sesijoje, tai atlikti bus kviečiami ir kitų EP politinių grupių nariai.

„1991 metų Sausio 13-oji mums, lietuviams, iš esmės buvo vienas iš Antrojo pasaulinio mūšių. Pavėluotas, praėjus beveik 50-čiai metų nuo Ribentropo Molotovo pakto ir pirmosios sovietinės okupacijos, kai Lietuvos valstybė buvo aneksuota Stalino komunistų. Šiandien mes Lietuvoje Sausio 13-ąją minime jau ne kaip tragiškų netekčių dieną, nors po tankų vikšrais žuvo arba buvo sužeisti Laisvę gynusieji žmonės. Šiandien mums tai – Pergalės diena, nutiesusi Lietuvai kelią į ES ir NATO”, – išplatintame pranešime spaudai sako EP narė Rasa Juknevičienė.

Pasak parlamentarės, Sausio 13-oji nėra vien istorija.

„2019 metais Rusijos Federacija iškėlė bylas Lietuvos teisėjams, prokurorams ir tyrėjams, kurie dirbo su dešimtmečius užsitęsusia byla. Mums Europos Parlamente pavyko priimti rezoliuciją, kuria buvo pabrėžta, jog tokios Kremliaus atakos prieš Lietuvos teisinę sistemą yra atakos prieš Europos Sąjungos esmines vertybes”, – pažymi R.Juknevičienė.

„Neužmirštuolė“ – septintą kartą Lietuvoje vyksianti akcija, kurios metu visi Lietuvos gyventojai per Laisvės gynėjų dieną raginami įsisegti Neužmirštuolės žiedą, taip prisimenant bei pagerbiant gynusius mūsų laisvę ir išsaugojusius šalies nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius