Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

Europos Parlamento rinkimuose ketina dalyvauti 17 partijų

Europos Parlamento rinkimuose ketina dalyvauti 17 partijų – tiek jų iki balandžio 3 dienos Teisingumo ministerijai pateikė savo narių sąrašus. Ar šie sąrašai atitinka įstatymo reikalavimus ir partijos galės dalyvauti 2009 m. birželio 7 d. vyksiančiuose rinkimuose, ministerija įvertins per 15 dienų.

Iki nustatyto termino ministerijai savo narių sąrašus pateikė: partija „Tvarka ir teisingumas“, Žemaičių partija, Darbo partija, Liberalų centro partija, Lietuvos lenkų rinkimo akcija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų sąjunga, Fronto partija, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Pilietinės demokratijos partija, Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Leiboristų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautinė partija „Lietuvos kelias“, Tautos prisikėlimo partija.

Pagal galiojančią tvarką ministerija per 15 darbo dienų nuo sąrašo gavimo dienos patikrins, ar jis parengtas pagal nustatytus reikalavimus. Taip pat bus peržiūrima, ar politinės partijos narių skaičius atitinka įstatymo nuostatas, t. y. ar partija turi ne mažiau kaip tūkstantį narių, pilnamečių Lietuvos Respublikos piliečių. Patikrinusi pateiktą sąrašą ir nustačiusi, kad jis atitinka taisyklių ir įstatymo reikalavimus, Teisingumo ministerija kitą darbo dieną apie tai informuos Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius