Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 04

Europos Parlamento vicepirmininkas Othmaras Karas: reikia nedelsiant pradėti debatus dėl Europos Sąjungos ateities

Reikia nedelsiant pradėti debatus su Europos Sąjungos (ES) valstybių piliečiais dėl Bendrijos ateities, sako Vilniuje viešintis Europos Parlamento pirmininko pavaduotojas Othmaras Karas.
Othmaras Karas
Othmaras Karas / europarl.europa.eu nuotr.

„Turime pradėti debatus visuomenėje su savo piliečiais dėl ES ateities dabar, likus metams iki Europos Parlamento rinkimų“, – po susitikimo su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu žurnalistams teigė svečias.

Europos Parlamento rinkimai numatyti kitų metų gegužę.

Anot EP vicepirmininko, privalu suprasti ir įvertinti susidariusią ekonominę, politinę, finansinę padėtį. Jis tvirtino, kad ES yra ištikusi pasitikėjimo krizė.

„Mes sėdime vienoje valtyje ir turime grąžinti žmonėms pasitikėjimą europine demokratija, ES tikslais“, – tvirtino O.Karas.

Jis taip pat pabrėžė bendros rinkos sukūrimo svarbą: „Bendra rinka yra pagrindinis veiksnys kovoti su nedarbu, atpiginti energijos kainas. Privalome sukurti Europos energetikos rinką.“

V.Gedvilas sakė per susitikimą taip pat kėlęs klausimus, susijusius su Lietuvos energetine nepriklausomybe.

„Paprašiau, kad Europos Parlamento vicepirmininkas atkreiptų dėmesį į mūsų Lietuvos energetinį saugumą, paminėjau, kad mes norime būti energetiškai nepriklausomi, kad norime būti viename Europos tinkle“, – sakė Semo vadovas.

Lietuva nuo liepos 1 dienos pradėjo pusmečio pirmininkavimą ES Tarybai. Pirmininkavimo metu Lietuva yra atsakinga už ES Tarybos, į kurią renkasi visų šalių atstovai, veiklą, atstovauja šiai institucijai derybose su Europos Komisija ir Europos Parlamentu bei pristato ES poziciją santykiuose su trečiosiomis šalimis ir tarptautinėmis organizacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius