-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

Europos Sąjungos ribojančios priemonės Baltarusijai yra veiksmingos, sako užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas

Užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas per Europos humanitarinio universiteto studentų ir Europos Sąjungos diplomatų diskusiją ketvirtadienį (liepos 25 d.) Vilniuje sakė, kad Baltarusijai taikomos ribojančios priemonės yra veiksmingos, nes neleidžia Baltarusijos valdžios atstovams ignoruoti ir pamiršti ES reikalavimų išlaisvinti bei reabilituoti politinius kalinius, pagerinti žmogaus teisių ir demokratijos būklę šalyje.  
Renginio akimirka
Renginio akimirka / LR užsienio reikalų ministerijos nuotr.
LR užsienio reikalų ministerijos nuotr./Renginio akimirka
LR užsienio reikalų ministerijos nuotr./Renginio akimirka

„Taikomos tikslinės ribojančios priemonės režimo pareigūnams, reaguojant į konkrečius tų pareigūnų veiksmus. Vienas iš svarbiausių principų – priemonės turi būti tikslinės ir nekenkti paprastiems šalies piliečiams“, – teigė A.Krivas.

Šiuo metu Baltarusijai taikomas ginklų embargas, 30 Baltarusijos įmonių ir 242 asmenims yra taikomas lėšų ir ekonominių išteklių įšaldymas, šiems asmenims taip pat taikomas draudimas atvykti į ES valstybių teritoriją. ES ribojančios priemonės Baltarusijai įvestos 2006 m. ir atnaujintos 2011 m. pradžioje, reaguojant į nedemokratiškus 2010 m. gruodžio 19 d. prezidento rinkimus ir represijas po jų.

Spaudai išplatintame pranešime rašoma, kad diskusija apie ES ribojančių priemonių poveikį Baltarusijos režimui ir baltarusių tautai surengta per vieną iš Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių – Išorės santykių patarėjų darbo grupės (Relex) vizitą Vilniuje.

Ši darbo grupė – tai ES Tarybos parengiamasis organas, kuriame rengiami ES Tarybos sprendimai bendrosios užsienio ir saugumo politikos srityje (tarp jų – ir ribojančių priemonių srityje), svarstomi kiti ES užsienio politikos teisiniai ir biudžeto aspektai. Darbo grupę sudaro visų ES valstybių narių diplomatai. Šį pusmetį jai pirmininkauja Lietuvos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius