-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 12

Europos sostinėje oficialiai atidarytas Lietuvių kultūros centras

Lietuvos atstovybės prie ES patalpose oficialiai atidarytas Lietuvių kultūros centras Briuselyje (LKCB). Jį prieš keletą mėnesių įkūrė Belgijos lietuvių bendruomenė, padedama Briuselyje įsikūrusių Lietuvos diplomatinių atstovybių.
Atidarymo akimirka. Vaidos Nikšaitės nuotrauka
Centro atidarymo iškilmės / Vaidos Nikšaitės nuotr.

Unikalaus projekto Europos sostinėje tikslas – tapti traukos centru ne tik ne tik vietos lietuviams, bet ir lietuvių kalba ir kultūra bedominantiems užsieniečiams.

Centro atidarymo šventė sulaukė gausaus Belgijos lietuvių dėmesio. „Labai džiaugiamės, kad vos pradėjęs veikti centras savo įcentrine jėga jau pradėjo sukti Briuselio lietuvių gyvenimą, – centro populiarumu džiaugėsi jo vadovė, lietuvių kalbos mokytoja Tautvydė Daujotytė Mukile. – Žmonės, kurie savo namuose rengė uždarus literatūros, kino vakarus, savo veiklą nori perkelti į centrą. Sulaukėme ir įdomių užsiėmimų pasiūlymų, pavyzdžiui, rengti lietuvių folkloro studiją, organizuoti ekologinio pasaulio pažinimo pamokėles, pradėti Lietuvos geografijos pamokas.“

Specialiai šiai progai iš Lietuvos atvykęs Užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, palinkėjęs vienyti bei burti Belgijos lietuvius, centrui padovanojo po tautinę ir istorinę Lietuvos vėliavą. Bendruomene su centro atidarymu sveikino ir nuolatinis Lietuvos atstovas ES Raimundas Karoblis, Lietuvos ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis.

Užsiėmimai LKCB vyksta beveik kiekvieną savaitės dieną, darbo dienomis vakarais, o sekmadienį – dienos metu. Šiuo metu centre veikianti lituanistinė mokyklėlė mažiesiems lietuviams siūlo kalbos ugdymo, muzikos, dailės, žaislų kūrimo pamokas. Suaugusieji kviečiami į chorą, vaikų auklėjimo seminarus. Tarp populiariausių centro veiklų – ir lietuvių kalbos kursai užsieniečiams. Šiuo metu lietuvių kalbos dviem lygiais mokosi 23 kitataučiai.

Atidarymo akimirka. Vaidos Nikšaitės nuotrauka
Atidarymo akimirka. Vaidos Nikšaitės nuotrauka
Aidarymo akimirka. Vaidos Nikšaitės nuotrauka
Aidarymo akimirka. Vaidos Nikšaitės nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius