-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 26

„Europos“ šturmas – išrinktiesiems (atnaujinta 23.35 val.)

Vilniečiai penktadienio naktį turėjo dar vieną galimybę miegą iškeisti į pirkimo teikiamą malonumą. Prekybos centras „Europa“ nuo 10 valandos vakaro paskelbė naktinę prekybą.
Akimirkos iš naktinio apsipirkimo
Prekybos centras „Europa“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Priešingai nei „Maximoje“, lentynų apgultyje galėjo dalyvauti tik išrinktieji – lojalumo korteles turintys ar kvietimus gavę asmenys. Iš viso išplatinta 5000 dviem žmonėms skirtų kvietimų, o lojalumo korteles šiuo metu turi apie 2500 žmonių.

Prekybos centro vadovė Sandra Kivilienė, prieš prasidedant išpardavimui, tikėjosi, kad apsilankys trečdalis ar pusė pakviestų žmonių. „Toks išpardavimas buvo 2007 metais, tada apsilankė 5000 pirkėjų. Jei ir dabar tiek ateis – tai bus geras rezultatas“, – teigė pašnekovė.

Pirkėjai – kultūringesni nei „Maximos“

Dar prieš naktinę akciją S.Kivilienė teigė, jog tai turėtų skirtis nuo „Maximos“ organizuoto naktinio išpardavimo – esą tada išpardavimas virto grūstimi ir lenktynėmis su vežimėliais, o jų organizuojamoje akcijoje apsipirkti – ne esminis dalykas, svarbiau bendrauti ir geras praleisti laiką. „Programos akcentas – Valstybinio simfoninio orkestro pasirodymas. Taip pat šoks „Sūkurio“ šokėjai, dainuos Sasha Son. Mūsų pirkėjai yra išsilavinę, todėl problemų neturėtų kilti“, – kalbėjo S.Kivilienė.

Nestiprino apsaugos

Prieš akciją neketinta sustiprinti ir prekybos centro apsaugos. „Minčių dėl policijos nekilo, nes kaip jau sakiau, tokio pobūdžio renginys jau vyko ir jis praėjo labai tvarkingai. Tikiuosi, kad taip bus ir šį kartą“, – sakė prekybos centro vadovė.

Nuo 10 val. vakaro iki 1 val. nakties veikė visos „Europos“ centro parduotuvės, kuriose prekių nuolaida siekė 40 proc.

Papildyta 23.35 val. Jau prieš 22 val. šalia įėjimo į „Europą“ būriavosi poros šimtų žmonių minia. Linksmai nusiteikęs jaunimas pokštavo nusipirksiantis „rožinių triusikėlių“ ar kitų nereikalingų dalykų.

Pravėrus duris, minia plūstelėjo į vidų. Nenutrūkstantis lankytojų srautas džiugino akcijos sumanytojus: nors tikslaus skaičiaus naktį pasakyti nebuvo galima, organizatoriai tikino, kad apsilankė daugiau žmonių nei per tokį patį išpardavimą 2007 metais.

Su plastikinėmis vyno taurėmis rankose vilniečiai lėtai vaikštinėjo po prekybos centrą, klausėsi orkestro, populiariosios bei klubinės muzikos. Pirkimas nebuvo esminis tikslas – brangesnių prekių parduotuvėse slankiojo vos keli klientai, susivilioję 30 proc. nuolaidomis. Daugiau pirkėjų sulaukė pigesnės batų bei drabužių parduotuvės, bet apgulties nebuvo.

Europos“  pirmame aukšte įrengtoje scenoje pasirodė Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Jūratės ir Česlovo Norvaišų auklėtiniai – sportinių šokių kolektyvas „Sūkurys“,  Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovausiantis atlikėjas Sasha Son, klubinės muzikos diskžokėjas DJ Šapauskas.

Pirkinių maišeliai rankose, lėti žingsniai, pasitenkinimo žvilgsniai veiduose – naktį „Europoje“ matėsi, kad nuo vartotojiškumo lietuvių neišgelbės net prasidėjusi krizė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius