-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05

Europos vadovai aptars padėtį Ukrainoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį dalyvaus neeiliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje. Briuselyje susirinkę 28 Europos Sąjungos (ES) valstybių ir vyriausybių vadovai aptars situaciją Ukrainoje ir kalbės apie priemones, skirtas Europos saugumui užtikrinti. Taip pat bus kalbama apie galimą ES paramą Ukrainai.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šioje neeilinėje EVT pakviestas dalyvauti ir Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.

Pasak prezidentės, ES valstybės narės glaudžiai koordinuoja savo poziciją ir veiksmus sprendžiant Ukrainoje susidariusią krizę. Prezidentė pabrėžė, kad Rusijos kariuomenės intervencija į suverenios valstybės Ukrainos teritoriją kelia grėsmę visos Europos stabilumui ir saugumui.

EVT posėdyje vadovai kalbės apie situacijos stabilizavimą ir taikaus sprendimo galimybes, galimą Europos šalių pagalbą Ukrainai, prekybos su Ukraina skatinimą bei apie tarptautinių stebėjimo misijų siuntimą į Krymą. Lietuva į Ukrainą išsiuntė du stebėtojus į misiją, kurioje dalyvaus 12 valstybių. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) ruošiasi į Ukrainą siųsti dar dvi misijas – tautinių mažumų klausimais ir rinkimų stebėtojų misiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius