Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 06

Eurus ima, darbų nedaro: prokurorams toks meistras – ne sukčius

Prokurorai neįžvelgė nusikaltimo, kad meistras pinigus ima, o darbų iki galo nepadaro. Kaune ir Kauno rajone aktyviai besisukantis statybininkas bei statybų vadybininkas Vytautas K. tiesiog nemoka nei skaičiuoti, nei planuoti, nusprendė teisėsaugininkai, be teismo nutraukę jo baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo.
Remontas
Temos iliustracija / 123RF.com nuotr.

Daugeliui gyventojų iki skausmo pažįstama situacija: meistrui už darbą duotas avansas (kartais net visa suma) – o reikalai iš vietos nejuda.

Pažadai liejasi, terminai keičiasi, bet laiko tempimas prailgsta, o atsikalbinėjimai tampa nebeįtaigūs. Tad užsakovams pakvimpa apgavyste. Gal padės policija, prokuratūra?

Nusikalstamos veikos požymių šios istorijos kontekste buvo įžvelgę ir Kauno apygardos Alytaus apylinkės prokurorai. Tačiau įsigilinę teisėsaugininkai padarė nekriminalinę išvadą: žmogus nėra nusikaltėlis, jei paprasčiausiai nemoka planuotis laiko ar finansų. Arba objektyviai nebeturi fizinių jėgų padaryti to, ką prisižadėjo.

Tai pandemija, tai šventinis laikotarpis, tai pašlijusi sveikata... Tuo teisinosi pats Vytautas K., savo darbinių bei finansinių „uodegų“ neneigiantis, nuo nieko nesislapstantis, tad ir sukčiavimu nekaltinamas.

Ar toks atlaidus požiūris tiko būriui nukentėjusiųjų, kurie iš meistro kišenių norėtų susigrąžinti iš viso kone 66 tūkst. eurų sumą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius