Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

Fantastikos mėgėjų renginys – apie karą

„Yra laikas sėti ir yra laikas pjauti, yra laikas dirbti ir laikas ilsėtis, yra laikas kariauti ir mylėti. Dabar artėja laikas kalbėti apie karą“, – sako fantastikos mėgėjai, artėjantį savaitgalį vyksiančio suvažiavimo metu panirsiantys į laikus nuo Trojos iki Žvaigždžių karų.
 Fantastai.jpg Suvažiavimo metu fantastikos gerbėjai galės ne tik diskutuoti apie karus, bet ir dalyvauti kovos menų pamokose bei stebėti riterių kovas.
Fantastai.jpg Suvažiavimo metu fantastikos gerbėjai galės ne tik diskutuoti apie karus, bet ir dalyvauti kovos menų pamokose bei stebėti riterių kovas. / Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį Kauno Ryšių muziejuje vyks jau 21 kasmetinis Lietuvos fantastikos gerbėjų suvažiavimas „Lituanicon“. Šįmet atiduoti duoklę karo menui nutarė ir fantastai. Pasak organizatorių, konvente bus aptarinėjami tikri bei rašytojų ir kino kūrėjų išgalvoti mūšiai, skaitomos paskaitos.

Be to, dalyviai galės pamatyti ir pasimokyti japonų kovos meno kendo, dalyvauti lankų gamybos pamokose, stebėti riterių kovas bei fantastų talentų konkursą. Suvažiavimo rengėjai nepamiršto ir linksmosios programos dalies – teatralizuotų pasirodymų, viktorinų bei šarvų gamybos iš šiukšlių.

„Tikriausiai sunku vienu žodžiu apibūdinti, ką fantastui reiškia „Lituanicon“. Vieniems tai bendraminčių susitikimas, kitiems – dalyvavimas paskaitose, proga pažaisti dar nebandytus žaidimus. Atėjus į pirmąjį konventą norėjosi kuo daugiau pamatyti, užmegzti kuo daugiau pažinčių, dalyvauti įvairiose atrakcijose ir konkursuose. Norime tą malonų jaudulį perduoti ir jaunajai kartai, todėl dalyvauti konvente kviečiame visus bent kiek besidominčius fantastika ar karu“, – kalbėjo vienas iš suvažiavimo organizatorių Martynas Valikonis, fantastams žinomas pseudonimu „Odin“.

Konvento organizatoriai išdavė, jog „Lituanicon“ dalyviai šiais metais galės išgirsti penkias įdomias paskaitas: „Bažnyčia vs. Evoliucija: ar iš tiesų vyksta karas?“, „Mirties samprata istorinėje perspektyvoje“,  „Alternatyvios utopinio pobūdžio visuomenės“, „Dvasinis karas apokaliptinėje literatūroje“ ir „ Karas – žmonių ar idėjų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius