Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 08

Festivalyje – apie mokslą kitaip

Ketvirtadienį, rugsėjo 9 dieną, prasidėsiantis septintasis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ kvies pasinerti į įdomųjį mokslą.
Mokslo festivalio renginiai Kaune vyks įvairiuose muziejuose, taip pat KTU, kuris lankytojams atvers laboratorijas ir kitus universiteto padalinius.
Mokslo festivalio renginiai Kaune vyks įvairiuose muziejuose, taip pat KTU, kuris lankytojams atvers laboratorijas ir kitus universiteto padalinius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Muziejus

Šiemet trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – rengiamas festivalis pristatys 90 renginių, tarp kurių nemažai praktinių veiklų: eksperimentų, kūrybinių dirbtuvių. Kaune mokslininkai ir studentai pirmiausia kvies iš naujo atrasti mieste esančius muziejus, kuriuose specialiai festivaliui bus paruošta naujų ekspozicijų. Rugsėjo 9-ąją lankytojams mokslo įdomybes pristatys Vytauto Didžiojo karo muziejus, Lietuvos aviacijos ir Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejai, visi laukiami ir Lietuvos zoologijos sode.

Rugsėjo 11-oji, šeštadienis, bus skirta Kauno technologijos universitetui (KTU) ir jame vykdomiems mokslo projektams. Kaip pasakojo patys KTU mokslininkai, svečiams jie paruošė keliasdešimt įdomių demonstracijų ir eksperimentų iš chemijos ir maisto pramonės, statybos ir architektūros, inžinerijos ir fizikos, elektronikos ir dizaino sričių. Visa tai bus demonstruojama KTU Studentų miestelyje nuo 10 val.

Renginyje ypač laukiame šeimų – ką veikti rasti tiek vaikai, tiek juos atlydėję suaugusieji. Kepsime duoną, konstruosime robotus, kursime naujus audinių raštus ir saulės gardeles, išbandysime protingas lašelines vaistams leisti ir ultragarso instrumentą, kuriuo galima išvalyti kraujagyslių sieneles nuo susikaupusio cholesterolio“, – skirtingomis veiklomis viliojo KTU mokslo pasiekimus pristatyti nusiteikę šios aukštosios mokyklos bendruomenės nariai.

Septintus metus Lietuvoje rengiamas festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ pristato naujausius Lietuvos mokslininkų išradimus, technologijas, pritaikomas skirtingose srityse. Plačiau apie šių metų festivalį galima sužinoti interneto puslapyje www.mokslofestivalis.eu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius