Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Festivalyje svečiuosis kompozitorė R.Šerkšnytė

Tradicinio „Permainų muzikos“ festivalio šios savaitės viešnia – kompozitorė Raminta Šerkšnytė. Jos kūrybai skirtas videoklubas „Klaipėdos koncertų salėje“ vyks trečiadienį.
Raminta Šerkšnytė
Raminta Šerkšnytė / Koncertų salės nuotr.

„Man muzika nėra tik garsai. Tai prasmė, slypinti už jų“, – sakė ši kompozitorė. Savo kūryboje ji siekia vidinės harmonijos tarp įtampos ir atoslūgių, ramybės ir ekspresijos. Jos kūriniai skiriami simfoniniams ir įvairiems kameriniams ansambliams.

„Yra kažkas daug svarbiau nei vien užrašytos natos, – teigė R.Šerkšnytė. – Mes ieškome visada to kažko, tos paslapties – štai čia yra muzikos jėga. Man kūrinys – tai pakylėta būsena, materializuota garsiniu pavidalu, kurios įtaigą lemia autoriaus kompozicinės technikos meistriškumas.“

R.Šerkšnytė studijavo kompoziciją Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau stažavosi kompozitorių kursuose Vokietijoje, Olandijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Didžiojoje Britanijoje.

Jaunos autorės kūryba jau sulaukė įvertinimo tėvynėje ir tarptautinio pripažinimo. R.Šerkšnytė dukart laimėjo geriausio kamerinio kūrinio prizą Lietuvos kompozitorių sąjungos rengiamame konkurse, kaip geriausia metų teatro kompozitorė buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“, taip pat gavo Lietuvos kultūros ministerijos premiją jauniesiems menininkams.

Kaip kompozitorė ir pianistė R.Šerkšnytė nuolat dalyvauja šiuolaikinės muzikos renginiuose, jos muzika skambėjo daugiau nei 30-yje pasaulio šalių Europoje, Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje bei Australijoje.

Trečiadienį videoklubo metu skambės kompozitorės simfonija „Aisbergas“, oratorija „Saulėlydžio ir aušros giesmės“ bei kiti kūriniai.

R.Šerkšnytės kūrybai skirtas videoklubas pakvies spalio 14 dieną, trečiadienį, 19 valandą Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius