Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 13 /10:27

Fiktyvaus žmonių įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje byla – baigta, įtarimų sulaukė 6 asmenys

Daugiau kaip dvejus metus trukęs ikiteisminis tyrimas dėl fiktyvaus žmonių įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje baigtas – pareigūnai bylą ketina atiduoti teismui. Įtarimų byloje sulaukė 6 asmenys. Ar tarp jų yra buvusi Žuvininkystės tarnybos vadovė Indrė Šidlauskienė, kol kas neaišku.
Indrė Šidlauskienė
Indrė Šidlauskienė / ŽŪM nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar 2017 metų antroje pusėje informavo pradėjusi ikiteisminį tyrimą po dabar jau buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko pranešimo.

STT tuomet pranešė, kad įvertinus pateiktą informaciją buvo matyti, jog mažiausiai du tarnybos darbuotojai dirbo tik popieriuje – faktiškai tarnyboje jie nedirbo, bet užmokestis buvo mokamas.

Pareigūnai skaičiavo, kad dėl to Žuvininkystės tarnyba galėjo patirti didelę turtinę ir neturtinę žalą – apie 45 tūkst. eurų. Tų metų gruodį Žuvininkystės tarnyboje STT atliko kratas.

STT atstovė spaudai Renata Keblienė 15min informavo, kad praėjusiųjų metų gruodžio 23 dieną Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro sprendimu šis STT ikiteisminis tyrimas buvo baigtas.

„Šiuo metu vyksta įtariamųjų susipažinimas su bylos medžiaga. Po to, prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla bus perduota teismui“, – teigė R.Keblienė.

Anot tarnybos atstovės, įtarimai yra pareikšti 6 asmenims.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas

2017 metais tuometis žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas viešai teigė, kad su fiktyviu įdarbinimu galėjo būti susijusi tuometė Žuvininkystės tarnybos vadovė I.Šidlauskienė.

„Gavome informacijos dar praėjusią savaitę, kad tarnyba fiktyviai yra įdarbinusi žmones. Viena moteris yra įdarbinta nuo 2014 metų. Įtariame, kad vadovė galėjo prie to prisidėti“, – tuomet BNS pranešė teigė A.Bogdanovas.

I.Šidlauskienė tarnybai pradėjo vadovauti 2015 metų balandį.

A.Bogdanovas aiškino, kad vadovei buvo pasiūlyta trauktis iš pareigų, tačiau ji atsisakė.

2018 metų sausį buvo pranešta, kad I.Šidlauskienė atleidžiama, nes pertvarkant tarnybą ji nesutiko iš Vilniaus persikelti dirbti į Klaipėdą, prieš tai ji buvo laikinai nušalinta nuo vadovės pareigų.

Šį sprendimą I.Šidlauskienė apskundė teismui. Po ilgo bylinėjimosi pernai gegužę Žemės ūkio ministerija pasiūlė taikytis – ŽŪM sutiko sumokėti 14 tūkst. eurų, jai buvo pasiūlyta vieta tarnybos Žuvų išteklių atkūrimo skyriuje, kuris veikia ne Klaipėdoje, o Vilniuje.

I.Šidlauskienė šiuo metu dirba šio skyriaus patarėja. Su ministerija buvo sutarta, kad pareigybė nebus naikinama mažiausiai metus.

Nušalino nuo pareigų

Tarnybos vadovas Tomas Kazlauskas 15min teigė, kad remiantis Valstybės tarnybos įstatymo nuostatomis I.Šidlauskienė yra nušalinta nuo pareigų dar pernai lapkritį iki atskiro nurodymo. Daugiau informacijos jis teigė pateikti negalintis.

Ar I.Šidlauskienė yra viena iš 6 žmonių, kuriems buvo pareikšti įtarimai, neaišku.

15min trečiadienį susisiekus su ja, pašnekovė įspėjo, kad prastas ryšys, tad pokalbis gali nutrūkti. 15min spėjus užduoti tik dalį klausimo, taip ir nutiko – ryšys nutrūko. Vėliau prisiskambinti I.Šidlauskienei nepavyko, į trumpąją žinutę ji neatsakė.

Jei pavyks susisiekti, straipsnį papildysime I.Šidlauskienės komentaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius