Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 10 13

Filharmonijoje – pianistė iš Japonijos

Kauno valstybinė filharmonija pristato viešnią – pianistę iš Japonijos Fujiko Hemming. Kartu su Lietuvos kameriniu orkestru Kaune koncertuosianti muzikantė atliks klasiką – Wolfgango Amadeus Mozarto ir Ludwigo van Beethoveno kūrinius.
Fujiko Hemming
Fujiko Hemming / Organizatorių nuotr.

F.Hemming gimė Berlyne japonų pianistės ir rusų kilmės švedų architekto šeimoje. Būdama 5-erių su motina persikėlė į Tokiją. Motina buvo jos pirmoji mokytoja. Pirmąjį koncertą Fujiko surengė būdama 17-os, vėliau tapo konkursų laureate, pradėjo koncertuoti su Japonijos orkestrais.

28-erių Fujiko sugrįžo į Vokietiją tęsti studijų Berlyno muzikos institute, kurį baigusi persikėlė į Vieną. Čia ją pastebėjo ir pakvietė koncertuoti žymūs dirigentai. Tačiau vos prasidėjus keliui į Olimpą jauna pianistė susirgo karštine ir prarado klausą – ją iš dalies atgavo tik po dvejų metų. Likimo negandą pianistė sugebėjo įveikti ir vėl pradėjo koncertuoti. 1996 m. ji grįžo į Japoniją. Padedama vietos žiniasklaidos muzikantė sulaukė stulbinamo pripažinimo motinos gimtinėje. Šiuo metu F.Hemming yra įrašiusi 15 kompaktinių plokštelių, iš kurių 4 pelnė geriausio metų klasikinės muzikos įrašo – Japonijos auksinio disko apdovanojimą.

Aktyviai koncertuodama ir keliaudama po pasaulį pianistė randa laiko labdaros projektams: ji teikia

paramą Afganistano pabėgėliams bei UNICEF, gyvūnų teisių apsaugai. Su Lietuvos kameriniu orkestru ir jo dirigentu Robertu Šerveniku muzikantę sieja kelerių metų draugystė – 2007-aisiais Japonijoje jie kartu surengė gastroles.

Kauno valstybinėje filharmonijoje F.Hemming gros sekmadienį, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius