-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Filmas kvies įsiklausyti į motinos ir vaiko širdis

Penktadienį 17 val. Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje Gerlacho palėpėje vyks Dalios Kanclerytės filmo „Vaiko širdis“ pristatymas.
Filme „Vaiko širdis“  atskleidžiama itin jautri tema.
Filme „Vaiko širdis“ atskleidžiama itin jautri tema. / A.Smilingio nuotr.
Temos: 2 Širdis Vaikai

Kelių pagarsėjusių filmų autorė ir režisierė Dalia Kanclerytė penktadienį pristatys nauj1 kūrinį – filmą „Vaiko širdis“. Tai filmas, kuris parodo svarbią, tačiau mažai kam žinomą problemą: kasmet Lietuvoje gimsta apie 300 kūdikių su sunkesne ar lengvesne širdies yda.

Šis filmas atskleidžia tėvų bei vaikų išgyvenimus laukiant širdies donoro – jų viltį ir nerimą, baimę ir džiaugsmą. Tai tėvų, auginančių vaikus, kurių mažos širdelės dažnai jau nuo gimimo streikuoja dėl įvairių priežasčių, istorijos. Tai filmas, kuriame atskleidžiamos situacijos, kai mažas ar jau ir ūgtelėjęs vaikas tampa pasmerktu myriop, jei neatsiras kito vaiko tėvai, sutinkantys, kad jų jau tikrai nebeišgyvensiančio vaiko širdelė būtų padovanota kitam.

„Tai be galo aštri tema ir vienai, ir kitai motinai. Bet tikrai būna stebuklų“, – sakė D. Kanclerytė. Vienas iš tokių vaikų – dabar jau šešiolikametė Inga, kurios krūtinėje plaka nežinomo donoro širdis. Gerai besijaučianti ir netgi lėktuvu skraidanti mergaitė filme dėkoja nežinomai mamai, sutikusiai padovanoti savo vaiko širdį. O štai trylikametė Mantė ir jos mama tokio stebuklo laukia kelerius metus. Kita herojė – pusketvirtų metukų Teresėlė operuota jau penkis kartus. Išgyvens mergaitė ar neišgyvens? Mama viliasi geriausio.

Renginyje dalyvaus filmo prodiuseris brolis Gediminas, režisierė D.Kanclerytė, Vaiko širdies asociacijos prezidentė D.Jonauskienė, kompozitorė Z.Adomaitienė, Šilutės meno mokyklos ansamblis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius