-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29 /21:32

Lietuvos valdžia pasigyrė „Financial Times“ dėmesiu. Tada paaiškėjo, kad dėmesys nupirktas

Lietuvos Vyriausybės institucijos šiomis dienomis garsiai džiūgavo įtakingo britų portalo „Financial Times“ dėmesiu – specialia publikacijų serija apie Lietuvą. Antradienio vakarą paaiškėjo, kad ji buvo apmokėta Lietuvos biudžeto lėšomis. Opozicija sukritikavo tokią situaciją.
Leidinys „Financial Times“
Leidinys „Financial Times“ / Leidinio „Financial Times“ ekrano nuotr.

Lietuvos vyriausybė prieš kelias dienas feisbuke pasidžiaugė, kad „Financial Times“ skyrė dėmesį šalies užsienio politikai, energetikai, o padėtį pakomentavo premjerė Ingrida Šimonytė.

Užsienio reikalų ministerija feisbuke taip pat pasidžiaugė, kad „Financial Times“ Lietuvai skyrė ypatingą dėmesį.

Tačiau antradienio vakarą portalas delfi.lt pranešė, kad „Financial Times“ apie Lietuvą rašė ne už dyką. Šių metų lapkritį „Investuok Lietuvoje“ ir „Financial Times“ sudarė 56,8 tūkst. eurų (su PVM) vertės sutartį ir įsigijo turinio kampanijos paslaugas. Numatytas kampanijos laikas nuo lapkričio 24 iki kitų metų sausio 24 dienos.

„Investuok Lietuvoje“ Rinkodaros departamento direktorė Rūta Nemunytė „Delfi“ teigė, jog publikacijų serija „Financial Times“ leidinyje „ilguoju periodu leis lengviau sudominti tarptautinius žurnalistus, verslininkus ar investuotojus galimybėmis Lietuvoje“.

Pasak jos, britų portalas pasitelktas siekiant kurti Lietuvos, kaip patikimos, saugios, pažangios ir verslui patrauklios valstybės, įvaizdį bei pasitelkus kaštų ir naudos analizę.

Tuo metu daugelį publikacijų apie Lietuvą parašęs „Financial Times“ korespondentas Richardas Milne tviteryje teigė, jog straipsnių turiniui Lietuvos Vyriausybė neturėjo jokios įtakos.

Pirmadienį britų „Financial Times“ skiltyje „Special Reports“ pasirodė septynios publikacijos apie Lietuvą – šalies laikyseną tarptautinėje arenoje, proveržį finansinių technologijų srityje, fotografų pasiekimus, Suvalkų koridorių, energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, krepšinį ir pirmąjį Lietuvos vienaragį „Vinted“.

Opozicijos Seimo narė Agnė Širinskienė negailėjo kritikos dėl tokio lėšų panaudojimo. Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad tas pats „Financial Times“ skelbė apie I.Šimonytės galimą kandidatūrą į NATO vadovus.

„Panašu, kad už 56,8 tūkst. eurų Lietuva nusipirko krūvą Šimonytės nuotraukų „Financial Times“. Įdomu, o tas straipsnis „Financial Times“, kuris Lietuvoje buvo pristatytas, kaip jos skrydis į NATO generalinius sekretorius – taip pat užsakomasis? Gimtadienio proga iki galo nepavykusi dovana? Kas tikrai labai nestebintų, nes teksto originale, ne lietuviškose antraštėse, tas vietinei rinkai pristatytas „skrydis“ labiau panašėjo į pigų siūlymąsi, kad kažkas tą kandidatūrą NATO bent jau pasvarstytų“, – feisbuke parašė A.Širinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius