Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Finansų ministerija nebenori, kad Lietuvos prabavimo rūmų direktorius gyventų patogiau

Finansų ministerija apsigalvojo ir atsiėmė siūlymą iš Druskininkų į Vilnių perkelti Lietuvos prabavimo rūmų (LPB) vadovo darbo vietą. Persigalvoti greičiausiai privertė kilęs triukšmas, jog taip ministerija bando palengvinti gyvenimą Vilniuje gyvenančiam šių rūmų vadovui Gintautui Bagotyriui, kurio darbo vieta turėtų būti Druskininkuose.
Gintautas Bagotyrius
Gintautas Bagotyrius / Nuotr. iš http://www.ef.vu.lt

Tai paaiškėjo trečiadienį Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje.

Jo išvakarėse komiteto narys, konservatorius Kęstutis Masiulis kreipėsi į Vyriausybę, kad ši pasidomėtų, kur dirba G.Bagotyrius. Buvęs finansų ministro patarėjas G.Bagotyrius pernai vasarą laimėjo konkursą, kurio sąlygose buvo rašoma, kad darbo vieta – Druskininkai

Seimo nario žiniomis, čia jis būna retai – atvyksta kas savaitę ar kas dvi, o interviu 15min rūmų vadovas sakė, kad jo darbo vieta – visa Lietuva ir jis daugiausiai laiko praleidžia automobilyje, nes dažnai tenka lankytis valstybės įmonės filialuose, susitikinėti su verslininkais.

Finansų ministerija, kurioje ilgai yra dirbęs G.Bagotyrius, gegužę buvo parengusi sprendimo projektą dėl vadovavimo rūmams perkėlimo į Vilnių, tačiau K.Masiuliui suabejojus, ar taip nebandoma LPB vadovo darbo vietos priderinti prie G.Bagotyriaus gyvenamosios, apsigalvojo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Masiulis

Anot K.Masiulio, trečiadienį komiteto posėdyje paskelbta, kad projektas atsiimtas.

Tačiau konservatorius teigė ketinantis ir toliau domėtis G.Bagotyriaus veikla.

Pavyzdžiui, ar jis tinkamai deklaruoja susitikimus su verslininkais, apie kuriuos pasakojo 15min, kaip dažnai yra savo darbo vietoje.

„Jo darbo vieta yra Druskininkai, jis į tokią darbo vietą yra gavęs paskyrimą ir jis negali susigalvoti niekaip kitaip. Ministerija bandė pagudrauti per jo senus draugelius, o šis veikėjas posėdyje aiškino, kad jis tuo metu (kai ministerija parengė projektą – aut.) buvo atostogose ir jis niekuo dėtas čia yra. Aš tokiomis pasakomis netikiu“, – pasakojo Seimo narys.

K.Masiulis mano, kad finansų ministras Vilius Šapoka turėtų pasidomėti, kaip gimė tas projektas ir pareikalauti atsakomybės, nes, konservatoriaus žodžiais, akivaizdžiai buvo pakištas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius