Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 17

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė 15min.lt konferencijoje pasakos apie 2011 m. biudžetą

Vyriausybės parengtas kitų metų šalies biudžetas pasiekė Seimą, kur netrukus prasidės diskusijos dėl jo patvirtinimo. Į naujienų portalo 15min.lt skaitytojų klausimus, kokį finansinį šalies gyvenimą kitąmet planuoja valdžia, ketvirtadienį tiesioginėje interneto konferencijoje atsakys finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Finansų ministerijos skaičiavimais, 2011-ųjų nacionalinio biudžeto, kuris apima valstybės ir savivaldybių biudžetus, pajamos sudarys 20 mlrd. 25,7 mln. Lt. Tai 12,7 proc. daugiau nei faktiškai numatoma į nacionalinį biudžetą surinkti šiais metais. Tačiau augs ir išlaidos. 2011 metais jos sudarys 22 mlrd. 423 mln. Lt. – 986 mln. Lt daugiau nei 2010 metais. Planuojama, kad nacionalinio iždo išlaidos ir pajamos kartu su Europos Sąjungos ir kitos paramos lėšomis bus dar 7 mlrd. Lt didesnės.

2011-aisiais valstybė tikisi perpus mažiau skolintis (šiemet iš viso ketinama pasiskolinti 12 mlrd. Lt, kitąmet – 6 mlrd. Lt), gauti apie milijardą papildomų pajamų iš augančios ekonomikos, dar milijardą – efektyviau kovodama su šešėline veikla.
 

Kiek gerėjantys valstybės finansiniai rodikliai pagerins kiekvieno šalies piliečio gyvenimą? Kodėl nepaisant sunkmečio kitąmet augs biudžeto išlaidos, tačiau nekils žmonių pensijos? Kokiais būdais gali pavykti gauti papildomą milijardą iš „šešėlio“? Ar 2011 metais pradės kilti darbuotojų atlyginimai?  Ar tai bus tie metai, kai baigsis krizė?

Į šiuos ir kitus 15min.lt skaitytojų klausimus ketvirtadienį 14 val. naujienų portalo 15min.lt interneto konferencijoje atsakys finansų ministrė I.Šimonytė. Klausimus siųskite elektroniniu paštu: klausimai@15min.lt

Planuojamos bendros viešosios išlaidos – 36 mlrd. Lt

2011 metais planuojamos Sodros biudžeto išlaidos sudarys 13 mlrd. 502 mln. Lt, o pajamos 10 mlrd. 943 mln. Lt.

Privalomojo sveikatos draudimo fondo, kurio pagrindinės pajamas sudaro valstybės biudžeto asignavimai, Sodros bei Valstybinės mokesčių inspekcijos administruojamos įmokos, 2011 metų biudžetas suplanuotos išlaidos ir pajamos yra 4,169 mlrd. Lt.

Taigi visos viešosios išlaidos be finansinės paramos, 2011 metais sieks beveik 36 mlrd. Lt.
Visų viešųjų finansų deficitas, įvertinus Socialinio draudimo fondo deficitą, pervedimus į pensijų fondų antrąją pakopą, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo fondo sąmatą, sudarys 5,8 proc. Bendrojo vidaus produkto (BVP). Planuojama, kad šiemet jis sudarys 7,5 proc. BVP.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius