Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 22 /13:38

FNTT kratė L.Anužienės vadovaujamą Karaliaus Mindaugo centrą: įtariamas sukčiavimas ir kiti nusikaltimai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir kitų galimų nusikaltimų Laimutės Anužienės vadovaujamame Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre (KMPMC).
Pareigūnai atliko kratas Karaliaus Mindaugo profesiniame centre
Pareigūnai atliko kratas Karaliaus Mindaugo profesiniame centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bene garsiausią Lietuvos profesinio mokymo įstaigą FNTT purtė pagal 15min tyrimų atskleistus faktus bei remiantis kita, pačių pareigūnų turima informacija. Tai 15min patvirtino laikinasis FNTT vadovas Šarūnas Rameikis.

„Atliekame procesinius veiksmus. Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal mūsų turimą ir gautą informaciją. Tyrimas atliekamas dėl sukčiavimo stambiu mastu, dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų suklastojimo“, – kalbėjo Š.Rameikis.

Tyrimas atliekamas dėl sukčiavimo stambiu mastu, dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų suklastojimo.

Pasak jo, kratos vyko tiek KMPMC, tiek kitose vietose, susijusiose su įstaigos vadovybe.

„Kratos atliekamos ir pačiame centre, ir kitose vietose“, – nedetalizavo Š.Rameikis.

Anot laikinojo FNTT vadovo, apie įtariamuosius šiame tyrime kalbėti dar anksti.

Neoficialiomis 15min žiniomis, FNTT pareigūnus, be kitų dokumentų, domina KMPMC studentų sąrašai. Gali būti, jog FNTT tiria galimą fiktyvių diplomų gamybą L.Anužienės vadovaujamoje įstaigoje. Kur dar vyksta kratos dėl KMPMC, kol kas nežinoma.

15min žurnalistas Erikas Ovčarenko iš įvykio vietos praneša, jog FNTT pareigūnai kratą atlieka ir „Modus“ centre, kur yra KMPMC priklausančios patalpos. Šiomis patalpomis asmeninėms reikmėms galimai naudojosi L.Anužienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kratos praktinio mokymo centre „Modus“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kratos praktinio mokymo centre „Modus“

Tai jau antras ikiteisminis tyrimas dėl KMPMC. Praėjusią savaitę tyrimą pradėjo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) jau kurį laiką nesėkmingai bando atleisti KMPMC direktorę L.Anužienę iš pareigų.

ŠMM kantrybė trūko po 15min tyrimų apie L.Anužienės veiklą bei po KMPMC audito, kuris parodė, kaip L.Anužienė be didesnių skrupulų iš savo vadovaujamos įstaigos biudžeto pildė savo ir savo artimųjų kišenes.

L.Anužienės vadovavimo metodai į viešumą iškilo po to, kai KMPMC įsidarbino buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Tada paaiškėjo ne tik galimas eksministrės interesų konfliktas, bet ir tai, kad L.Anužienė važinėjasi iš įstaigos lėšų nuomojamu prabangiu „Volvo“ visureigiu.

Netrukus pasipylė lavina naujos informacijos ir naujų pažeidimų – nuo maždaug 26 tūkst. eurų, kuriuos sau ir savo artimiesiems L.Anužienė išmokėjo per autorines sutartis, iki KMPMC naudojamo žirgyno, kurio realus savininkas yra vienas iš L.Anužienės sūnų.

A.Pitrėnienė kilus skandalui pasitraukė iš Karaliaus Mindaugo centro. L.Anužienė suskubo pranešti atsisakanti prabangaus „Volvo“, kurį iš įstaigos lėšų nuomojosi neturėdama ŠMM pritarimo. Tačiau to nepakako gaisrui užgesinti. Gavusi audito išvadas, ministrė J.Petrauskienė pareikalavo L.Anužienės galvos.

KMPMC dalininkai – dosniai įstaigą finansuojanti ŠMM, Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija bei bendrovė „Ortopedijos klinika“, su kuria L.Anužienės šeimą saisto asmeniniai interesai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius