Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08 /15:12

FNTT tyrime Biržų rajone minimas eksparlamentaras V.Rinkevičius: 24 kratos, 7 įtariamieji

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės sukčiavimo, svetimo turto pasisavinimo, svetimo turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala bei dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Įtarimai pareikšti 7 asmenims, pirmadienį praneša FNTT.
Viktoras Rinkevičius
Viktoras Rinkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tiriamos skirtingos galimai padarytos nusikalstamos veikos dėl realiai nevykusių sandorių įtraukimo į apskaitą, netikrų žemės sklypų įsigijimo sandorių, dokumentų klastojimo siekiant išvengti susidariusios didelės vertės turtinės prievolės ir kitų, kaip įtariama, padarytų nusikalstamų veikų.

Pareigūnai Biržų mieste ir Biržų bei Vilniaus rajonuose atliko 24 kratas.

Atliekant tyrimą, FNTT pareigūnai Biržų mieste, Biržų ir Vilniaus rajonuose atliko 24 kratas. Jų metu buvo paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, kompiuteriai, buhalterinės apskaitos dokumentai, užrašai, grynieji pinigai ir kt.

Galimai padarytos žalos valstybei dydis dar nustatinėjamas. Laikinai apribota nuosavybės teisė turtui, kurio vertė siekia 1,2 mln. eurų.

„Valstietis“ sustabdė narystę partijoje

FNTT tyrime dėl galimo sukčiavimo ir dokumentų klastojimo praėjusią savaitę procesiniai veiksmai atlikti su buvusiu Seimo nariu, „valstiečiu“ V.Rinkevičiumi susijusioje įmonėje.

Bendrovei vadovauja eksparlamentaro sutuoktinė Birutė Rinkevičienė.

BNS žiniomis, įtarimų šiame tyrime sulaukė ir buvęs Seimo narys, „valstietis“ V.Rinkevičius. Jis pats komentuoti teisėsaugos veiksmus atsisakė.

„Aš negaliu nieko nei patvirtinti, nei paneigti“, – pirmadienį BNS sakė V.Rinkevičius.

Kaip jau skelbta savaitgalį, dėl šio Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos atliekamo tyrimo buvęs Seimo narys V.Rinkevičius laikinai sustabdė narystę „valstiečių“ partijoje.

Partijos lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, kad V.Rinkevičius šiame tyrime bendradarbiauja su teisėsauga.

V.Rinkevičius BNS šeštadienį teigė, kad nebuvo sulaikytas apklausai FNTT pareigūnų, tačiau su jais bendravo.

FNTT akiratyje buvo ir parlamentiniu laikotarpiu

V.Rinkevičius Seimo nariu buvo tris kadencijas – 2000-2004, 2004-2008 ir 2016-2020 metais. Šiuo metu jis teigė esantis ūkininkas.

Prieš kelerius metus FNTT kitame ikiteisminiame tyrime – dėl bandymo pasisavinti Europos Sąjungos ir Lietuvos biudžeto paramą – tarp beveik dešimties jame figūravusių įmonių tyrė ir su V.Rinkevičiumi siejamos bendrovės „Biržų žemtiekimas“ veiklą.

Portalo delfi.lt duomenimis, šioje įmonėje akcijų turėjo tiek pats V.Rinkevičius, tiek jo žmona ir sūnus, o buvęs politikas anksčiau kurį laiką buvo jos direktorius, ėjo ir generalinio direktoriaus bei valdybos pirmininko pareigas.

Tyrimas dar tęsiamas

Naująjį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra.

Griežčiausia bausmė už didelės vertės sukčiavimą – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki dešimties metų. Už didelės vertės svetimo turto iššvaistymą teismas gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki septynerių metų. Dokumentų klastojimas, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala, griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų, o už apgaulingą apskaitos tvarkymą griežčiausiai baudžiama iki ketverių metų nelaisvės.

Siekiant nepakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei daugiau informacijos šiuo metu neteikiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius