-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 13

FNTT vadovą skirs Vyriausybė, nebe ministras

Seimas antradienį priėmė pataisas, kuriomis pakeitė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo skyrimo tvarką.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šiol FNTT direktorių skirdavo vidaus reikalų ministras, o pataisomis šios tarnybos vadovo tvarka suvienodinta su kitų statutinių įstaigų – jį skirs Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Nuo liepos įsigaliojančios pataisos numato, kad tarnybos direktorius į pareigas skiriamas ir iš jų atleidžiamas Vidaus tarnybos statuto nustatyta tvarka. Statute numatyta, kad vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Dabar galiojantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įstatymas numato, kad jos vadovą penkeriems metams skiria ir iš jų atleidžia vidaus reikalų ministras.

Pasak pataisas inicijavusios Vidaus reikalų ministerijos, dabartinė tvarka nepagrįstai numato atskirą FNTT vadovo skyrimo procedūrą, ir ją būtina suvienodinti pagal bendrą tvarką siekiant užtikrinti teisinio reguliavimo sistemiškumą.

Tiek vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, tiek premjeras Saulius Skvernelis yra kalbėję, kad FNTT turėtų būti pertvarkyta. Tarp svarstomų pertvarkos variantų – sujungimas su Muitinės kriminaline tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius