-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 16

FNTT vadovo skyrimą ir atleidimą siūloma perduoti Vyriausybei

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių turėtų skirti Vyriausybė, o ne vidaus reikalų ministras, siūlo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Šio komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir jo narys Darius Petrošius parengė bei Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įstatymo pataisą, kad šios tarnybos direktorius ir jo pavaduotojai į pareigas skiriami ir iš jų atleidžiami Vidaus tarnybos statuto nustatyta tvarka.

Vidaus tarnybos statute savo ruožtu nustatyta, kad vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

A.Paulausko teigimu, tokiu būdu ne tik būtų suvienodinta vidaus reikalų sistemos įstaigų vadovų skyrimo tvarka, bet ir užtikrintas FNTT nepriklausomumas.

A.Paulausko teigimu, tokiu būdu ne tik būtų suvienodinta vidaus reikalų sistemos įstaigų vadovų skyrimo tvarka, bet ir užtikrintas FNTT nepriklausomumas.

„Atsitinka taip, kad ministrui skiriant FNTT direktorių, tarnyba negali būti savarankiškas asignavimų valdytojas ir tampa priklausoma nuo ministro, kiek jis skirs pinigų. Geras ministras – truputį daugiau, su kuriuo nepalaiko santykių – truputį mažiau. Norint išvengti to subjektyvumo, įgyvendinant nepriklausomumo principą, manome, kad visos institucijos, kurios priklauso Vidaus reikalų ministerijai, turėtų būti skiriamos ir finansuojamos pagal tą patį principą“, – BNS sakė Seimo komiteto pirmininkas.

Jo teigimu, FNTT liko praktiškai vienintelė vidaus reikalų sistemos įstaiga, kurios vadovą skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras. Pasak A.Paulausko Vyriausybė sprendžia dėl pasienio, viešojo saugumo, priešgaisrinės apsaugos, Vadovybės apsaugos departamento vadovų paskyrimo. Ateityje jai turėtų būti perduota ir generalinio policijos komisaro skyrimo teisė.

Šiuo metu FNTT vadovaujančio Kęstučio Jucevičiaus kadencija baigiasi 2017 metų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius