-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 28

S.Skvernelio dešinioji ranka – apie ambicijas siekti Vilniaus mero posto ir ministrų interpeliacijas

Kaliningrado tranzitas tebekaitina politines aistras Lietuvoje. Seimo opozicija prabilo apie interpeliaciją užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, tačiau prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys „Žinių radijui“ antradienį sakė, kad tai šioje istorijoje buvo „vienas iš liūdnesnių elementų“, nes viršų ėmė kivirčai ir politikavimas, nukreipiant dėmesį nuo pamatinių dalykų. Apie tai, o taip pat būsimus Vilniaus mero rinkimus laidoje 15/15 pokalbis su Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariu Luku Savicku.
Sauliaus Skvernelio ir kitų Seimo narių spaudos konferencija
Lukas Savickas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

– Pradėkime nuo aktualijos – daugiau nei pusė ministrų atostogauja, todėl šį trečiadienį Vyriausybės posėdis negalėjo įvykti, nes turi susirinkti daugiau nei pusė ministrų. Kaip Jūs vertinate tai, kad ministrai atostogauja tokiu laikotarpiu?

– Tikriausiai reikia pradėti nuo to, kad ir ministrai yra žmonės, ir ministrams reikia atostogų. Pačiam teko dirbti Vyriausybėje, tikrai suprantu tą poreikį – surasti galimybę bent savaitę atsitraukti nuo darbų tikrai nepablogina po to grįžusio ministro darbo, galimybių ir susikaupimo, ir visų kitų aspektų.

Tačiau yra keli aspektai, kurie bent jau man asmeniškai kliūna. Visų pirma – pačiam teko darbuotis Vyriausybės kanceliarijoje, vicekanclerio pareigose – tai visuomet būtent Vyriausybės kanceliarijos darbas – užtikrinti sklandų Vyriausybės veiklos organizavimą. Yra tikrai keista, kad prireikus, jeigu atsirastų skubus klausimas, net Vyriausybė negalėtų operatyviai priimti sprendimo.

Tai čia yra visų pirma organizacinis sprendimas, kad yra sudarytos tokios aplinkybės, kai nėra visų ministrų vienoje vietoje ir dėl to negali vykti Vyriausybės posėdžiai. Tai kelia klausimą, ypatingai, kai situacija yra tokia įtempta. O kita vertus, reikia vertinti, kurie ministrai atostogauja, ar tie, kurių tikrai svarbūs klausimai, nepriklausomai nuo vasaros...

– Užsienio reikalų ministras atostogauja...

– Tarp kurių yra ir užsienio reikalų ministras. Tai manau, kad tų klausimų vis dar yra daug ir manau, kad viena iš taktikų. Nes, kaip matome, yra labai nedaug ministerijos komentarų viešoje erdvėje ir pats ministras, mano akimis, tikrai nebando praskleisti tos širmos – nežinojimo. Tiktai žurnalistų dėka vis daugiau ir daugiau informacijos yra atskleidžiama ir tai pagaliau leidžia susidaryti kažkokį realų situacijos vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius