Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 15

„Frontas“ šturmuos prezidento postą (atnaujinta 18.05 val.)

Prezidento rinkimams rengiasi ir „Fronto“ partija. Kol kas sunkiai randantys kalbą su kitomis partijomis, „frontininkai“ ir patys nesusitaria, ar kelti savo kandidatą. Partija apsispręsti ketina dar šiandien ir kol kas minimi du realūs kandidatai.
A.Paleckis
A.Paleckis / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Frontininkų“ lyderis Algirdas Paleckis šiandien vykstančiame partijos tarybos posėdyje nemažai kalbėjo apie sausio 16-osios riaušes. Būtent po jų „Fronto“ partijos vardas išpopuliarėjo ir tapo linksniuojamas žiniasklaidoje.  „Frontas“ savo vardą stengiasi populiarinti ir dabar, pradėjęs bylinėtis su premjeru  Andrium Kubilium dėl to, kad pastarasis viešai apkaltino „Fronto“ aktyvistus išprovokavus riaušes. Tačiau, A.Paleckio teigimu, bendrų  sąlyčio taškų su kitomis į valdžią nepakliuvusiomis partijomis ir po to neatsirado: esą jos tik vadinasi „antisisteminėmis“, o iš tiesų visos pataikauja sistemai.

„Mums reikia kautis“

„Frontininkų“ kalbėtojai ragino vienas kitą neprarasti kovinės dvasios. „Mums reikia tikrai kautis, ir kito kelio nėra. Bet taikiom priemonėm. Mūsų partijos tikslas – taiki kova“, – pareiškė vienas. Kitas ragino nieko nelaukiant kreiptis į Strasbūro teismą dėl žmogaus teisių pažeidimo ir ragino dėl to apsispręsti  jau šiame posėdyje. Kliuvo ir „visiems valinskams“, ir „vsiozakoninkams“. „Frontininkai“ yra užsimoję kurti taikaus konstitucinio patriotinio piliečių pasipriešinimo komitetus.

„Esu ne sykį pažeidęs įstatymus“

Partijos rinkimų štabo viršininku patvirtintas neseniai prie „frontininkų“ prisijungęs Audrius Butkevičius. „Aš tikrai nesidedu baltu. Mano dievas – efektyvumas. Ir vardan efektyvumo aš esu ne sykį pažeidęs įstatymus“, – pareiškė jis prisistatydamas.

Aš tikrai nesu iš tų naivuolių, kurie pasiilgę Daukanto aikštėje auksinių unitazų, – A.Pocius„Frontininkai“ rengiasi kelti į prezidentus savo kandidatą – partijos pirmininko pavaduotoją Alvydą Pocių, nors, pasak A.Paleckio, prieš tai buvo svarstomos ir Algimanto Matulevičius, ir Povilo Gylio, ir Juliaus Veselkos kandidatūros. Tačiau du pastarieji būti „Fronto“ partijos kandidatais noro nepareiškė. O A.Matulevičiaus šansais nepasitiki patys frontininkai.

„Aš tikrai nesu iš tų naivuolių, kurie pasiilgę Daukanto aikštėje auksinių unitazų“, – sakė A.Pocius. Tačiau, jo nuomone, jei būtų nuspręsta dalyvauti rinkimuose, tai padėtų garsinti partijos vardą.

Pats A.Paleckis  į prezidento postą balotiruotis kol kas negali, nes jam yra 37 metai, o į Lietuvos prezidento postą galima balotiruotis sulaukus 40 metų.

Papildyta 15.15 val. Kol kas partijos viduje svarstoma, ar kelti A.Pociaus kandidatūrą, ar ieškoti dar ir kito kandidato. Kitas kandidatas kol kas neminimas, tačiau jo pavardė gali būti pasiūlyta dar šiandien taryboje. Galutinis sprendimas bus priimtas partijos suvažiavime kovo 7-ąją.

Tuomet bus tvirtinamas ir partijos sąrašas Europarlamento rinkimuose. Abėcėlinį sąrašą partijos taryba ketina sudaryti šiandien. „Jeigu mane iškels kolegos, aš tokią galimybę svarstysiu“, – sakė „Fronto“ lyderis A.Paleckis. Tačiau, anot jo, jam labiau norėtųsi dirbti Lietuvoje.

Papildyta 17.13 val. „Fronto“ tarybos posėdis užsitęsė. Šiuo metu „frontininkai vis dar svarsto, ką kelti kandidatu prezidento rinkimuose. Be jau minėto A.Pociaus, pasiūlytas kitas tarybos narys Vytautas Mikalauskas. Kol kas taryba dar nėra nusprendusi, kurį pasirinkti. Jei sprendimo nebus šiandien, gali būti, kad tai kovo 7-ąją spręs suvažiavimas. Tuo tarpu galimų kandidatų į Europarlamentą 17 val. taryba dar nėbuvo pradėjusi svarstyti.

Papildyta 18.05 val.  Tarybos posėdyje „Frontas" nusprendė kelti savo kandidatą į prezidentus, ir kurį iš dviejų pretendentų – A.Pocių ar V.Mikalauską – pasirinkti, turėtų nuspręsti suvažiavimo kovo 7 dieną metu. Taip pat buvo sudarytas galimų 24 kandidatų į Europarlamentą sąrašas. Jame – tas pats A.Pocius, A.Paleckis, A.Butkevičius. Kas turėtų atstovauti „Frontui“ šiuos rinkimuose, taip pat turėtų nuspręsti į suvažiavimą susirinkę „frontininkai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius